2010-11-29 15:55:01• hírek • Szatmár.ro

Vöröskereszt-Mikulás

Akárcsak minden évben, a Vöröskereszt szatmári fiókja idén is gyűjtést szervez olyan gyermekek részére, akik jó eredményt értek el ugyan az iskolában, viszont hátrányos anyagi körülmények között élnek.

Rodica Borlan, a szatmári fiók igazgatónője elmondta, hogy háromszáz gyermeket szeretnének ily módon megörvendeztetni.
A „Légy te is Télapó!" nevet viselő kampány szatmárnémeti szupermarketjeinek a segítségével valósul meg. Mindazok, akik ezekben az üzletekben vásárolnak bizonyos termékeket, s azokat felajánlják az üzletben jelen levő vöröskeresztes önkénteseknek, ezeken a gyermekeken segítenek. A felajánlható termékek listáját a segélyszervezet önkénteseitől lehet megszerezni, de a gyerekeknek a szervezetnél pénzadományokat is fel lehet ajánlani.

Az élelmiszercsomagokat a vöröskeresztes önkéntesek karácsony előtt fogják kiosztani a gyermekeknek.

Tavaly például a háromnapos ajándékozási akció során Vöröskereszt önkéntesei a Télapó segítségével a megyeközpont öt iskoláját keresték fel, hogy ajándékokat adjanak át a jól tanuló, de szerény anyagi körülmények között élő diákoknak. Akkor több mint 300 gyermek kapott ajándékot a város bevásárlóközpontjaiban gyűjtött adományokból.

Az akcióról további információkat Vöröskereszt székhelyén, Szatmárnémetiben a Vlad Ţepeş utca 3. szám alatt, illetve a 0261-770244-es telefonszámon kérhetnek.


Legutóbb is díjazták a szorgalmas tanulókat
Legutóbb is díjazták a szorgalmas tanulókat


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: