2010-02-17 13:31:07• hírek • Szatmar.ro

Savanyú káposzta, mint vitaminbomba

Szinte nincs is olyan ember, aki ne szeretné a savanyú káposztát. Olcsó, könnyen hozzáférhető és ami ennél is fontosabb, megannyi betegség ellenszere.

Kevesen tudják, hogy ezrek életét mentette meg a középkorban, James Cook kapitány egyik kedvenc étele volt, valamint a skorbut legjobb ellenszerének bizonyult. Magas C-vitamintartalommal rendelkezik és antioxidáns hatású. Fogyasztása az év bármely időszakában ajánlott. A hideg periódusban pedig védelmet nyújt a különféle megfázásos betegségekkel szemben, erősíti az immunrendszert, ráadásul a diétázók és fogyókúrázók étrendjének megfelelő kiegészítője. Valóságos életenergia-, és ásványianyag-forrás, ezért fogyasztása vérszegényeknek is ajánlott. A szervezet működéséhez nélkülözhetetlen: B-vitamin komplexet, U-vitamint, jódot, vasat, magnéziumot, ecet- és tejsavat, ként, káliumot, meszet és cinket is tartalmaz.

100 g savanyú káposzta biztosítja szervezetünk számára szükséges napi C-vitaminmennyiséget. Egy-két pohár savanyúkáposzta-lé pedig csodára képes. A fogyókúrázók nyugodt lelkiismerettel fogyaszthatják, mivel 100 g mindössze 20 kalóriát tartalmaz, szabályozza az emésztést, csökkenti a koleszterinszintet, gyorsítja a zsírégetés folyamatát és méregteleníti a szervezetet. A legfrissebb kutatásoknak köszönhetően bebizonyosodott, hogy azok, akik táplálkozásukba heti rendszerességgel beiktatják, szervezetük számára védelmet nyújtanak a legtöbb daganatos megbetegedéssel szemben. Azok a nők, akik hetente öt alkalommal savanyú káposztát vagy savanyúkáposzta-lét fogyasztanak, minimálisra csökkentik a melldaganat kialakulásának esélyét. A benne fellelhető B12-vitaminnak köszönhetően, késlelteti az öregedés folyamatát és védelmet nyújt a központi idegrendszernek. Végül, de nem utolsó sorban táplálkozáskutatóknak azt is sikerült bebizonyítani, hogy a férfiak első számú afrodiziákumának számít, mivel potencianövelő hatású.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: