2010-10-01 15:58:49• hírek • Szatmár.ro

Vöröskáposztával a daganatok ellen

A lilakáposzta vagy vöröskáposzta lilás színét az „antocián" adja. Változatos ételféleségek készíthetők belőle, egészségre gyakorolt jótékony hatása pedig erőteljesebb, amint azt sokan gondolnák.

Az Amerikai Mezőgazdasági Kutató Szolgálat vizsgálatából kiderült, hogy a lilakáposztában 36 különböző antocianin található, melyek táplálkozáskutatók szerint védelmet nyújtanak a legtöbb daganatos megbetegedéssel szemben. Emellett hozzájárulnak a jobb agyműködéshez és a szív egészségét is védik. A kutatás során kiderült, hogy dupla olyan antioxidáns hatással védi a szervezetet, mint a C-vitamin.

A különböző csírákhoz hasonlóan, a lilakáposzta csíra a szervezet számára valóságos vitaminbombaként szolgál. Jótékony hatásai: segít kiüríteni az ízületekben felhalmozódott méreganyagokat, gyulladáscsökkentő hatású, serkenti a májműködést, a benne található enzimek meggátolják a rákos sejtek szaporodását, zöldhályog esetében javítja a látást és rendkívül magas vastartalommal rendelkezik. Kevesen tudják, hogy a bőr egészséges állapotát őrző U-vitamint valamint a véralvadáshoz szükséges K-vitamint is tartalmaz nem utolsó sorban pedig csökkenti a magas triglicerid-, és koleszterinszintet is.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: