2016-03-16 12:28:49• hírek • Szatmár.ro

Vörösborban és rozéban is a Nachbil volt a legjobb

A krasznabélteki borversenyen 83 mintát értékelt a zsűri - 20 kapott aranyérmet.

Szatmár megye egyik leghíresebb bortermő vidékének borai versenyeztek nemrég Krasznabélteken. Szép számban érkeztek minták a megmérettetésre, a gazdák 83 italt neveztek be a versenyre. A várakozásoknak megfelelően sok jó minőségű bor került a zsűri asztalára, ezt mutatják az odaítélt érmek is. Aranyérmes lett 20 borminta, ezüstéremmel díjaztak 37-et, 18-at pedig bronzéremmel értékeltek.

A helyi Nachbil pincészet a vörös és a rozéborok kategóriájában is fölényesen nyert. A verseny legjobb vörösbora ugyanis a Nachbil 2013-as Cabernet sauvignonja lett, kategóriájában pedig első helyezett lett a 2015-ös rozéjuk. A fehérbor kategoriában a legnagyobb pontszámot az Eberstein Birtok érte el 2014–es Rajnai rizling borával.

A borversenyen aranyérmet nyertek még a következő termelők: Hetei László, Leiher Géza, Dr. Vicol Calin, Cobusteanu Dan, Jurchis Vasile és a Crama Ratesti pincészet.

A zsűri tagjai Bencze Zoltán, Umhauser Valéria, Bányai Zoltán és Balázs Attila voltak, a zsűri titkára pedig Galiger Izabella volt. A minták értékelésekor kiemelték: egyszerűen csodálatos, nemzetközi színvonalnak megfelelő vörösborokat kóstoltak a verseny folyamán. Az ítészek a rozé boroktól is el voltak ájulva: "Nem is mondtátok, hogy ilyen rozé boraitok vannak" - jegyezték meg.

A zsűri tagjai összességében is elismerően beszéltek a krasznabélteki bortermelők munkájáról: "Itt nemcsak a technológia van rendben, ezek az emberek szeretik amit csinálnak, és ez hihetetenül fontos" - jegyezte meg egy másik ítész.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: