2019-08-21 05:40:21• hírek • Bede Emőke

Vörös kód: két óránál is többet kell várakozniuk a kamionoknak

Az augusztus 20-i nemzeti ünnep, illetve az ennek okán kiadott hivatalos munkaszüneti nap miatt augusztus 19-től augusztus 20. éjszakájáig kamionstop volt érvényben Magyarország teljes területén.

A Román Határrendészet ezzel kapcsolatban korábban arra hívta fel a kamionosok figyelmét, hogy a korlátozás nem vonatkozik azokra a teherautókra, melyek veszélyes árut, élő állatot vagy romlandó árut szállítanak. A fentebb említett időszakban a teherautóknak kötelező módon a parkolókban kellett várakozniuk, útjukat pedig csak kedden, 23 óra után folytathatják. A személyautókat természetesen ez alkalommal sem érintette a tilalom.


A kamionstop eredményeképp a petei határátkelőnél komoly torlódás alakult ki, a határrendészet honlapja szerint a több tonnás monstrumoknak jelenleg akár 150 percet is várakozhatnak határátlépés előtt. Noha országos szinten a Szatmár megyei átkelőnél kell a legtöbbet állniuk a kamionoknak, de Borsnál is legalább 50 perccel kell számolni, Nagylak II-nél pedig 30 perc jelenleg a várakozási idő – derül ki a határrendészet adataiból. Hogy a feltorlódott kamionok mielőbb folytathassák útjukat, az átkelőknek az összes, teherautók számára fenntartott sávot megnyitották: Borsnál három, Nagylak II-nél pedig két sávon engedik ki őket. Peténél azonban csupán egyetlen sáv áll rendelkezésre.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: