2020-02-04 10:35:20• hírek • Bede Emőke

Vörös kód a petei határátkelőhelynél

Képünk illusztráció. Forrás: Szatmár.ro archívum
Képünk illusztráció. Forrás: Szatmár.ro archívum

Vörös jelzés van érvényben a petei határátkelőnél, ám szerencsére ez alkalommal a személyautóval és a busszal utazóknak nincs miért aggódniuk, a torlódás ugyanis csak a kamionos sávot érinti.

A hatóság honlapja szerint a petei határátkelőnél a Magyarország felé tartó teherautók jelenleg akár 90 percet is várakozhatnak határátlépés előtt. Noha országos szinten a Szatmár megyei átkelőnél kell a legtöbbet állniuk a kamionoknak, de Borsnál is 40 perccel kell számolni, Nagylak II-nél legalább 60 perc jelenleg a várakozási idő – derül ki a határrendészet adataiból. Hogy a feltorlódott kamionok mielőbb folytathassák útjukat, az átkelőknek az összes, teherautók számára fenntartott sávot megnyitották: Borsnál és Nagylak II-nél három-három sávon engedik ki őket, Peténél azonban sajnos csupán egyetlen sáv áll rendelkezésre. A nagylaki átkelővel kapcsolatban a határrendészet egyébként azt is megjegyzi, hogy a magyarországi határvédelmi szervek létszámhiánnyal küzdenek, ezért a kamionok átkelése a szokottnál is lassabb.


A személyautóknál torlódás jelenleg nincs, Peténél és Csanálosnál is percek alatt át lehet jutni Magyaroszág területére.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: