2005-10-02 14:12:35• hírek • Szatmár.ro

Vörös dögös

2202102005125893014896.jpgA piros az élet színe, a véré és a tűzé.  A piros a boldogság, a szerelem színe is.

A piros az élet színe, a véré és a tűzé. Mindenféleképpen erőt, intenzivitást jelöl. A piros a boldogság, a szerelem színe is.

A piros szivecske a szerelem jelképe lett a vörös rózsával együtt. A vörös haj dögössé, kihívóvá tesz.

A piros egy nagyon érzelmes, gazdag szín. A piros vonzza a tekintetet, mert a vitalitás, az élet jelölője. Mennyivel gusztusosabb egy piros alma, mint egy zöld. A piros színre ösztönösen felfigyelünk, megnézzük, aki pirosban van. Piros ruhát az hordjon, aki állja a fürkésző tekintetet. A piros színű fehér neműk vágyfokozóak, ha igazán erotikus és a kívánatos akar lenni, akkor lepje meg partnerét, öltözzön pirosba a ruha alatt. Nem véletlenül lett piros színű lámpája a bordélyházaknak sem.

Aki pirosban jár, annak van önbizalma és életigenlése. A piros a dinamizmus színe is.

A piros széles körben használt szín a veszély jelzésére, mivel felhívja a figyelmet és gyors döntésre sarkall. A piros lámpa, a stop tábla azt jelöli, hogy meg kell állni, s ha meg akarunk állni, akkor a fékre lépünk, melynek szintén piros a színe.

A piros a háború és az erőszak színe is. Ugyanakkor a bátorságé is. Nem véletlenül van sok ország zászlajában is ez a szín.

A piros világos árnyalatai az élvezetet, a szexualitást, szenvedélyt, az érzékenységet, és a szerelmet jelképezik, míg a sötétebb árnyalatok az erőt, az akaraterőt, a dühöt, a vezetést, bátorságot, vágyódást, rosszakaratot, és haragot sugalmazzák. A rózsaszín a romantikát, a szerelmet, és a barátságot jelzi az embereknek, illetve a nőies tulajdonságokat, a gyengédséget. A barna megbízhatóságot és férfiasságot jelképez. A vörösesbarna a betakarítást és az elmúlást idézi.

A vörös a bikaviadalokhoz is kötődik. Kevesen tudják, hogy a bika nem a piros színre gerjed, hanem a mozgásra.

Vitalitás, élet, egészség, szerelem: ez a piros szín.

Pató Erika

Életforma.hu 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: