2015-07-09 15:00:25• hírek • Szatmár.ro

Vonatos-biciklis kirándulás július 12-én

A Nistru tóhoz és környékére szerveznek kirándulást a Szatmárnémeti Természetjárók.

A Szatmárnémeti Természetjárók június 12-én, vasárnap, vonatos-biciklis kirándulásra hívják az érdeklődőket. Szathmáry Alice szervezésében a Máramaros megyében található Nistru tóhoz kirándulnak, amely Miszbánya és Misztótfalu között, Nagybányától mindössze 15 kilométerre, egy erdő közepén található.

A Nistru patak által táplált tó és környéke remek kirándulóhely minden természetjáró számára, lehetőség van fürdőzésre, szalonnasütésre és sörözésre egyaránt.

A kirándulók 7.15-kor találkoznak a szatmárnémeti vasútállomáson, ahol menettérti (oda-vissza) vonatjegy váltása szükséges. A vonat 7.42-kor indul Nagybányára, amellyel a csapat a kerékpárokkal együtt Buságig utazik. Egy felnőtt menettérti vonatjegy ára 12,60 lej, egy menettérti kerékpárjegy ára 10 lej.

A biciklitúra a busági vasútállomástól kezdődik, folyamatosan emelkedő aszfaltúton a tóig. A táv oda-vissza 18 kilométer. Az út mentén a túrázóknak lehetőségük lesz forrásvizet venni magunkhoz. Javasolt egy pótbelső a kerékpárhoz, fényvisszaverő mellény és esőköpeny. A vonat 16.10-kor indul Buságról, Szatmárnémetibe 17.25-kor érkezik meg.

Mivel a vonaton csak 10 biciklit lehet szállítani, kérik a kirándulás iránt érdeklődőket, hogy előzetesen jelezzék részvételi szándékukat Szathmáry Alice-nál, a 0752-908800-as telefonszámon.

Az érdeklődők kedvcsinálóként a Szatmárnémeti Természetjárók facebook csoportjában szemezgethetnek a korábbi fényképek között, ugyanitt lehet további információkat is kapni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: