2019-11-10 13:11:42• hírek • Bede Emőke

Vonat helyett most taxival próbáltak Magyarországra jutni a marokkói bevándorlók

Képünk illusztráció.
Képünk illusztráció.

November 8-án a szatmárnémeti határrendészek átfogó akciót szerveztek az illegális bevándorlás megelőzése és visszaszorítása érdekében. Ennek során, a pénteki nap késő esti óráiban sikerült előállítaniuk két külföldi állampolgárt, akik taxival szerettek volna eljutni az államhatárhoz.

A hivatalos tájékoztatás szerint a határrendészek Szatmárnémetiben szúrták ki a két gyanús férfit, akik beszálltak egy helyi taxiba, majd elindultak. Az egyenruhások egy darabig követték őket, majd amikor bizonyossá vált, hogy az autó valóban a román-magyar határ irányába tart, félreállították a járművet. Mivel a két személy egyike sem beszélt románul, illetve nem is tudták megindokolni jelenlétüket a területen, ezért mindkettőjüket a szatmári határrendészet székhelyére.
 

A vizsgálatok során megállapítást nyert, hogy úgy a 28, mint a 30 férfi marokkói állampolgárságú, viszont Romániában már leadták menedékjogi kérelmüket. Ennek ellenére úgy tűnik, korántsem akartak itt maradni, hiszen vallomásuk szerint nyugatra tartottak. Az ügyben illegális határátlépés kísérlete miatt indítottak eljárást.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: