2009-08-05 16:43:04• hírek • Parajdi Andrea

Volt forgalom az utazási irodáknál

Nem vette el a szatmáriak utazási kedvét a gazdasági válság. Az utazási irodák azt mondják ezen a nyáron is volt kereslet az ajánlataikra, főként a közeli országok voltak népszerű desztinációk a helyiek körében.

Két utazási iroda véleményét kértük ki az idei nyár utazási kedvéről. Mindketten határozottan állítják, hogy idén nem tapasztaltak visszaesést. Tóth Tímea, a Solarex Tours Utazási Irodájának munkatársa azt mondja egyetlen egy különbség szembeötlő a tavalyi évhez képest, mégpedig az, hogy idén mindenki az utolsó percre hagyta az utak lefoglalását, amelyek közül vagy a legolcsóbbat, vagy pedig a legdrágábbat választották az ügyfelek.

-Tavaly már márciusban elkelt szinte az összes akciós ajánlatunk, idén sokan a nyár elején rendezték el a nyaralásukat. Azt azonban nem mondhatnám, hogy kevesebben utaztak mint tavaly ilyenkor - tájékoztatott Tóth Tímea irodavezető, akitől azt is megtudtuk, hogy idén a tavalyi évhez képest, meglepően kevesen választották Magyarországot úti céljukként.

A Solarex Tours Utazási Irodánál legtöbben Görögországba, Horvátországba és Törökországba foglaltak utat, utóbbiért persze borsosabb árat kellett kifizetni.

A Challenge Travel Utazási Iroda nemcsak, hogy behozta a tavalyi nyár eredményeit, hanem jóval túl is szárnyalta azokat. Krisztián Gabriela, az Utazási iroda munkatársa lapunknak elmondta: idén sokkal jobb szezont zártak. Annak ellenére, hogy főként diákutaztatási irodaként működnek, egyéni utasokat is kiszolgálnak.

-Azt tapasztaljuk, hogy az utazási kedv valóban nem csökkent a válság hatására, azonban a ráfordított összegeket mégiscsak megfontolják az ügyfeleink - mondja Krisztián Gabriela. Ennél az utazási irodánál is népszerű cél volt Törökország, Görögország és Horvátország, de emellett szép számmal értékesítettek ajánlatokat Tunéziába, Bulgáriába és Olaszországba is.

Úgy tűnik a szatmáriak továbbra is a viszonylag közelebb lévő országokat választják úticéljuknak, s ha éppenséggel gazdasági válsággal küzd is a világ, azért mindig akad egy réteg, amely megengedhet magának egy külföldi pihenést. Ha az utazási kedv nem is csökkent, abban még az utazási irodák munkatársai is egyetértenek, hogy a nyaralások alatti költekezési kedv valószínűleg megcsappant, persze arról nehéz lenne statisztikát készíteni, hogy nyaralások során ki mennyire fogta vissza a pénzszórást.


Nem vette el a szatmáriak nyaralási kedvét a gazdasági válság.

Nem vette el a szatmáriak nyaralási kedvét a gazdasági válság


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: