2011-07-07 16:52:52• hírek • Póti Orsolya

"Volt egyszer egy Magyar Lici"

A Szatmárnémeti Véndiákszövetség július 8-9. között szervezi meg hagyományos XX. Véndiáktalálkozóját, melynek keretében az egykori állami Magyar Líceum 40-dik alakulási évfordulóját ünnepli.

Rendhagyó osztályfőnöki órával veszi kezdetét a XX. Véndiáktalálkozó péntek délelőtt 11 órától a Református Gimnázium Dísztermében, ahová minden érdeklődőt szeretettel várnak. A kerek évfordulós osztályokat Gönczy Gábor, Banner Zoltán, Bura László és Kruzlics János köszönti majd.

A találkozó este 19 órától ünnepi műsorral folyatódik az Északi Színházban. Sajnálatos módon Fátyol Rudolf betegség miatt ez alkalomból nem tud fellépni, a vonósnégyes helyett Banner Zoltán művészettörténész tart előadást. Ezt követően a szatmárnémeti magyar gimnáziumok tanulói Ligeti László összegyűjtött aranymondásait adják elő egy „Kvízió" keretében Tóth-Pál Miklós színművész rendezésében.

A Véndiákszövetség rendezvénye idén alkalmat ad arra is, hogy megünnepeljük a Magyar Dal Napját a Harag György Társulat színművészeinek - Rappert Gábor, Nagy Csongor, Gál Ágnes, István István, Péter Attila Zsolt - társaságában. A zenés rendezvény zárja a találkozó első napját. A színházi előadás természetesen ingyenes.

Szombaton 10 órától a Kölcsey Ferenc és Református Gimnázium udvarán gyülekeznek az egykori diákok, a hagyományos felvonulást követően pedig Bodor Miklós, a rendezvény fővédnöke köszönti a résztvevőket.

A véndiákok köszöntése és az emléklapok átadása után kulturális programokra - tárlatmegnyitóra és könyvbemutatóra - kerül sor. 13 órától a tanáriban Kiss Sándor „Szatmárnémetitől a világhírig" című könyvét mutatják be, 13 óra 30 perctől pedig Vida István „Az inkák nyomában" című fotókiállítása nyílik meg a tornateremben.

A Kölcsey Ferenc Főgimnázium „Volt egyszer egy Magyar Lici" című rendezvénysorozattal készül. 14 órától a Zárda épületében beszélgetés zajlik a 40 éves Állami Magyar Iskola történetéről Bura László egyetemi tanár vezetésével az iskola volt tanárainak és diákjainak részvételével. Ugyanebben az épületben kiállítás nyílik az egykori diákok Magyar Líceumhoz fűződő emlékeiből - kicsengetők, régi osztályképek, emlékkönyvek várják szombaton a Zárda épületébe látogatókat.

Szombat este színpadi műsorok várják a látogatókat; 19 órától fellép a Felvidéki Rockszínház, majd 20 órától Véndiákbuli lesz a Favorit együttessel. 17 és 24 óra között MADISZ gyermekmegőrző fog működni a 0.8-as teremben.

Asztalokat korlátozott számban még igényelhetnek a MADISZ-nál.





Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: