2011-05-02 10:08:48• hírek • Póti Orsolya

Volt aki kisállatokkal töltötte a május elsejét

A kisállat-kedvelők ezentúl a Magnólia utca 29-es szám alól szerezhetik be kedvenceiket minden hónap első vasárnapján, ugyanis a Szatmár Megyei Kisállat Tenyésztők Egyesülete ezentúl itt szervezi meg hagyományos vásárát.

Mint köztudott, a hagyományos kisállatvásárnak közel két évig az Amaci úton található terület adott otthont, azonban amióta az autópiac is odaköltözött, nem ment jól a vásár, ezért a két piac úgymond helyet cserélt. Május 1-én második alkalommal rendezték meg a kisállatok vásárát a volt autópiac területén, a Magnolia utca 29. szám alatt. A vásárra mi is kilátogattunk: több száz díszmadár, galamb, sok nyúl és kiskutya várt új gazdára.

A kereskedőktől megtudtuk: az első vásár jóval sikeresebb volt, de ez érthető is, hiszen ezt a hétvégét legtöbben a szabadban töltötték. Azonban a  Május 1. ellenére a vasárnapi vásáron sem volt pangás, hiszen több kereskedő érkezett Zilahról, Sarmaságról sőt Magyarországról is, és több család iktatta be délelőtti programként a kisállatvásárt.

Tarcsa Attila, a Szatmár Megyei Kisállattenyésztők Egyesületének az elnöke a Szatmár.ro-nak elmondta, a vásár ezentúl minden hónap első vasárnapján megrendezésre kerül, és ha a későbbiekben nagyobb igény lesz rá, akkor több alkalommal is meg fogják tartani. Az elnök szerint igény van az efféle vásárokra, ugyanis rengetegen foglalkoznak galambokkal, díszmadarakkal és egyéb állatokkal.

Mint megtudtuk, a vásárra nem csak hivatásos tenyésztők hozhatják el állataikat, hanem olyanok is, akik hobbiból tartanak állatokat. A nemrégiben megnyílt piacon kisállatokon kívül növényeket is lehet árusítani. Az árakat természetesen minden kereskedő maga határozza meg.





A Május 1. ellenére több család kilátogatott a vásárra
A Május 1. ellenére családok látogattak ki a vásárra


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: