2016-09-14 18:26:16• hírek • Szatmár.ro

Völner: a kvóta-népszavazás nemzeti ügy

Szatmárnémetiben tartott sajtótájékoztatót Dr. Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium államtitkára.

Dr. Völner Pál, a magyarországi Igazságügyi Minisztérium államtitkára, országgyűlési képviselő szerdán a Római Katolikus Püspöki Palotában egyházi képviselőkkel és politikusokkal találkozott, majd sajtótájékoztatót tartott az október 2-án esedékes magyarországi népszavazásról.

Az államtitkár a külhoni magyarokat a kvótareferendumon való részvételre buzdítja, ugyanis, mint elmondta, a népszavazás témája nemzeti ügy. Völner figyelmeztetett arra is, hogy a kényszerbetelepítés Romániát is érinti, ám a népszavazáson lehetőség van arra, hogy az átlagemberek is véleményt mondjanak, és ráébresszék az EU vezetőit, hogy rossz úton járnak. Így nem csak a magyar parlament, hanem a nép szava is az EU szavával szemben áll majd. Más országok esetét hozta fel példaként, ahol a bevándorlók nagy számával párhuzamos társadalmak jöttek létre, nagy terrorcselekmények elkövetői pedig a migránsok soraiból kerültek ki.

Azok a magyar állampolgárok, akik nem rendelkeznek magyarországi lakcímmel, és a 2014-es országgyűlési választások előtt vagy azután regisztráltak, továbbra is szerepelnek a levélben szavazók névjegyzékében, vagyis nem kell újra kérniük a regisztrációt. Az a külhoni magyar állampolgár, aki még nem regisztrált, választási regisztrációs kérelmét a népszavazást megelőzően szeptember 17-éig kell eljuttassa a Nemzeti Választási Irodába.

A külhoni magyaroknak a szavazatukat tartalmazó szavazási levélcsomagot a szavazást megelőző napon (október 1-jén, szombaton) 24 óráig kell eljuttatni levélben az NVI-hez, de a levélcsomag leadható a külképviseleteken, illetve a szavazás napján a külképviseleteken vagy bármely országgyűlési egyéni választókerületi választási irodában.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: