2017-02-05 01:01:34• hírek • Kocsis Zoltán

Voicu beállt és vágott hármat az oroszoknak

Két szatmári gól nélküli találkozó után szombaton megszerezte első találatait a Cipruson edzőtáborozó Olimpia, más kérdés azonban, hogy mindez csak egy döntetlenhez volt elég. A meccs hőse a télen igazolt Ionut Adrian Voicu volt, aki a szünetben beállva klasszikus mesterhármast szerzett, ezzel pedig a sárga-kékek 3-3-ra mentették a meccset a Szpartak Moszkva második csapata ellen.

Az orosz második osztályban vitézkedő gárda mezőnyjátékosai 17 és 23 év közötti fiatalok - náluk csak két kapus idősebb, igaz, nem sokkal -, ám így is a 6. helyen állnak. Érdekesség továbbá, hogy Bogdan Andone edző korábbi csapata, a román bajnoki címvédő Astra is megmérkőzött velük ebben a felkészülési időszakban és 4-0-ás győzelmet aratott.

Szombat délután az Olimpia kezdett veszélyesebben, George Tudoran a 10. percben egyedül vezethette a labdát a kapusra, de nem tudott kapuba találni. Az oroszok egy perccel később egy kontrával válaszoltak is, majd a 20. minutumban egy újabb ellentámadásból a vezetést is megszerezték. Újabb öt perccel később már kettővel vezettek az oroszok, majd a szünet után már háromra növelték előnyüket.

A szünetben Andone valamennyi mezőnyjátékosát lecserélte, a pályára küldött Voicu pedig egy perc elteltével egy jó lövéssel jelezte: játékában benne van a veszély. A téli szerzemény aztán az 51. percben szépített, majd a 65. percben Silviu Pana szabadrúgását követően ismét betalált, végül a 85. minutumban kiegyenlített.

Megszerezte tehát első gólját, sőt góljait a ciprusi edzőtáborban az Olimpia, az első győzelemre azonban még várnia kell. Legközelebb kedden próbálkozhat a ciprusi második osztályban szereplő  Otellosz Atienu ellen, majd pénteken a szerb Csukaricski következik.

Olimpia - Szpartak Moszkva II 3-3
Az Olimpia összeállítása: Dascalu - Ciul, Bucur, Daminuta, Bura - Rus, Tudoran, Erdei, Villand, Faur - Ludusan
a szünetben beállt: Durus, Muresan, Heil Iuhasz, Krausz, Pana, Rus, Kanalos, Voicu, Pop, Ursu (65.)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: