2017-02-02 12:46:46• hírek • Szatmár.ro

Vőfély- és Zenésztalálkozót tartanak vasárnap Szilágyszéren

Harmadszor tartanak vőfélytalálkozót vasárnap 15 órától a széri közösségi házban.

A széri Kukurók Néptánccsoport és a Borókagyökér Egyesület szervezésében, a Szatmár Megyei Tanács és a Szatmár Megyei Hagyományos Kultúrát Megőrző és Támogató Központ támogatásával február 5-én, 15 órai kezdettel Vőfély- és Zenésztalálkozót tartanak Szilágyszérben, a helyi közösségi házban.

A rendezvény gyakorlatilag egy hamisítatlan széri lakodalom köré épül, melyben van menyasszony és vőlegény is. A lagzit levezénylő vőfélyből viszont - eddig - tizenegy van, akik Erdély mellett Magyarországról és Kárpátaljáról is érkeznek, hogy bemutassák hagyományaikat. Mint Szejke Judittól, a Borókagyökér Egyesület elnökétől megtudtuk, van olyan vőfély is, aki csak a találkozó miatt tér haza egy időre Franciaországból.

A vőfélyek felosztják maguk között a lakodalmat, más fogja búcsúztatni a vőlegényt, más kéri ki a menyasszonyt, vagy éppen dícséri majd a levest vagy a sültet. Így egy színes egyveleg lesz a lagzi, amelyen minden vőfély bemutathatja az általa követett és ápolt hagyományokat.

Akik pedig részt szeretnének venni a találkozón, 30 lej ellenében tehetik meg ezt. A belépő fejében vendégek lehetnek a lagzin, ahol étel, ital és jókedv várja őket. A szériek már nagyon készülnek az eseményre, több tyúknak is elvágták már a torkát és hamarosan disznóvágás is lesz, hogy friss kolbász és hurka is kerüljön a vendégsereg elé.

A mulatsághoz a zenét ez alkalommal két zenekar fogja szolgáltatni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: