2008-02-15 11:51:43• hírek • Szatmar.ro

Vlagyimir Putyin kiértékelte 8 éves elnökségét

putin-figyelmeztetVlagyimir Putyin megtartotta utolsó, éves nagy-nyilvános nemzetközi sajtóvitáját.
Közel 1400 újságíró a világ minden tájáról, óriási felhajtás, egyetlen főszereplő. A színhely azonban nem Hollywood, hanem Moszkva. Putyin elnök utolsó, sorrendben hetedik, éves nagy nyilvános nemzetközi sajtóvitáját tartotta. Ezen beszélt magáról, utódjáról, és a világról is. Békés volt és nagyvonalú.

Abszolút sikersztoriként, a széteső orosz állam újrateremtéseként értékelte 8 éves elnökségét Vlagyimir Putyin és visszautasította azt a feltételezést, hogy valószínű utódja Medvegyev lényegesen változtat majd az eddigi politikán.

- Az egyik támadási irány a személyes kapcsolatok, a politika és a gazdaság területén is az lesz, hogy megpróbálnak majd különbséget találni az elképzeléseink között. Különbségek persze mindig vannak, de 15 éves közös munkánk során megtanultunk figyelni egymásra - mondotta az elnök.

Putyin leszögezte: soha sem akarta megváltoztatni az alkotmányt, hogy harmadszor is elnök legyen. Nem szenvedélye a hatalom. A törvény és a jogállam tiszteletét tartja a legfontosabbnak. Nemzetközi kérdésekre válaszolva úgy fogalmazott, hogy Oroszország nem agresszív, semmifajta negatív lépést nem tesz. Sem Ukrajnára, sem máshová nem akarja rakétáit célozni, de ha olyan stratégiai fenyegetés éri, mint az amerikai rakétavédelmi rendszer telepítése Csehországban és Lengyelországban, akkor kénytelen válaszolni. Erről őszintén kell beszélni és ezzel őszintén szembe kell nézni a NATO-országoknak is, akiket mellesleg szövetségesük, az Egyesült Államok egyszerűen meg sem kérdezett, amikor döntött.
 
SB 
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: