2009-10-15 16:43:26• hírek • Szatmár.ro

Vízvezetékcserében elsők vagyunk

Kétnapos tapasztalatcsere házigazdája a napokban az Apaserv vízszolgáltató Rt., ugyanis az Országos Román Vízügyi Egyesület és a Magyar Vízközmű Egyesület képviselőit látják vendégül egy benchmarking vagyis szintelemző tanulmány készítése céljából.

A benchmarking egy olyan szintelemzés, mely által egy vállalatot, céget, szervezetet összehasonlítanak a konkurenciával különböző mutatók alapján. Az a cég amelyik valamelyik mutató szerint a legjobb, az abból a szempontból a „követendő példa" a többi számára. Mindez a teljesítmény, szolgáltatás javítását szolgálja.

Mint kiderült, az Apaserv Rt. a vízvezetékcsere terén jeleskedik, ugyanis a többi hazai vízszolgáltatóval összehasonlítva, Szatmárnémetiben cserélték ki a legtöbb vízvezetéket, vagyis a teljes hálózat hosszúságának két százalékát az ISPA projektnek és a saját finanszírozású fejlesztéseknek köszönhetően.

A tanácskozás első napjának végén sajtótájékoztat tartott Leitner János, az Apaserv Rt. igazgatója, Vasile Ciomos, az Országos Román Vízügyi Egyesület elnöke valamint Ányos József, a Magyar Vízközmű Egyesület elnöke. Az eseményen jelen volt Kereskényi Gábor, Szatmárnémeti alpolgármestere is.

Ciomos szerint, nagyon fontos a magyar partnerekkel való együttműködés, tapasztalatcsere, hiszen szomszédos országok lévén nagyjából ugyanazokkal a problémákkal kell megbirkózniuk a magyar illetve a román vízszolgáltatóknak. Elismeri, hogy Romániában komoly gondok vannak az ilyen jellegű szolgáltatásokkal, főleg az EU-s csatlakozás miatt vállat kötelezettségek miatt.

Ányos József örömét fejezte ki amiatt, hogy egyre közelebbi kapcsolat van a két ország vízszolgáltatói között. Ő is megerősítette, hogy sok hasonló megoldásra váró problémája van mindkét félnek, amiatt is mivel mindkét ország hasonlóan nagy mennyiségű uniós támogatásra tett szert a vízszolgáltatás terén. „Meg kell értetni a lakossággal, hogy miért van szükség fejlesztésekre és adott esetben áremelésre is. Mindannyiunk érdeke, hogy olcsó és jó szolgáltatásokat tudjunk biztosítani"-jelentette ki Ányos.

A hazai vízszolgáltatókat közel száz mutató alapján hasonlítják össze.


Sajtótájékoztató keretében számoltak be a tapasztalatcsere tanultságairól
Sajtótájékoztató keretében számoltak be a tapasztalatcsere tanulságairól


 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: