2011-12-16 10:05:08• hírek • Szatmár.ro

Gyümölcstermesztők vizsgáztak az Agrárkamaránál

Huszonöt személy vizsgázott péntek délelőtt gyümölcstermesztésből az Agrárkamaránál.

A Szatmár Megyei Agrárkamaránál jelen pillanatban összesen tíz szaktanfolyam megszervezésére van lehetőség. A tanfolyamok végén olyan diplomához juthat a mezőgazdász, amellyel könnyen elhelyezkedhet akár külföldön is. A kurzusokat a következő témakörökben tartják: méhészet, nagykultúra (búza-, kukorica-, stb. termesztés), állattenyésztés, faluturizmus, pék, tájépítő-virágkertész, zöldségtermesztő, gyümölcstermesztő, traktorista és szőlészet-borászat.

Szerdán ért véget az Agrárkamara Szatmárnémetiben tartott méhészeti tanfolyama, péntek délelőtt pedig a gyümölcstermesztést tanuló huszonöt személy vizsgázott. Scholtz Bélától, az Agrárkamara munkatársától megtudtuk: sok lehetőség rejlik a gyümölcstermesztésben. A most vizsgázó tanulók például kis befektetéssel és közös munkával akár valamelyik áruházlánc beszállítói is lehetnének, csupán kitartás kell és egy kis vállalkozó-szellem.

Scholtztól azt is megtudtuk, hogy  traktor és mezőgazdasági munkagépek működtetésére felhatalmazó diplomát biztosító kurzus is indul Nagymajtényban. Erre még lehet jelentkezni az Agrárkamara székhelyén, az 1 Decembrie 1918 utca 13 szám alatt, illetve a 0261-717-348-as számon. Amennyiben van rá igény, és egy-egy településen összegyűl húsz személy, akik a tanfolyamok valamelyikét el szeretnék végezni, akkor a tanárok rendszeres kiszállásokkal az adott településen tartják meg az órákat.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: