2012-05-04 06:43:21• hírek • Szatmár.ro

Vizsgáztak a traktoristák, indul az agroturizmus tanfolyam

Harmincegy személy vizsgázott csütörtökön a három hónapos tanfolyamot követően az Agrárkamaránál.

A Szatmár Megyei Agrárkamara számos tanfolyamot szervez, melyek segítségével a megye fiatal gazdálkodói különböző mezőgazdasággal kapcsolatos képesítést illetve erről tanúskodó, nemzetközileg elismert diplomát kapnak. A csütörtöki nap folyamán harmincegy személy fejezte be a tanfolyamot, amelyen traktor-vezetési képesítést kaptak a résztvevők.

- Ez a jogosítvány, amelyet most kaptak meg a farmerek, arra jogosítja fel őket, hogy az adott településen, ahol laknak, közlekedhetnek a traktorukkal a főbb útvonalakon, illetve a főúton, hogy eljussanak a megművelendő földekre - magyarázta Scholtz Béla, az Agrárkamara munkatársa.

Ennek a jogosítványnak a megszerzésével többen teszik törvényessé a mindennapi munkájukat, hiszen sokan már tíz-húsz éve vezetnek traktort jogosítvány nélkül. Ezentúl ők is bátran közlekedhetnek az utakon, természetesen csak a település határain belül, anélkül, hogy ebből bármilyen gondjuk adódna. Arra pedig, hogy mennyire nagy szükség van ezekre a kurzusokra, bizonyíték az is, hogy Szilágy megyéből is iratkoztak be a tanfolyamra, illetve vizsgáztak sikeresen gazdálkodók.

Scholtztól azt is megtudtuk, hogy hamarosan agroturizmus témában indít szaktanfolyamot az Agrárkamara. Akik sikeresen elvégzik ezt a tanfolyamot, olyan diplomát kapnak, mellyel akár vidéki panziók építésére, működtetésére is pályázhatnak.

Harmincegy személy vizsgázott

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: