2010-07-14 13:50:21• hírek • Szatmár.ro

Vizsgáztak a pedagógusok

Megyei szinten a Szatmár Megyei Tanfelügyelőség által meghirdetett címzetes és helyettesítő 678 tanári állásra 733-an iratkoztak be.

A Szatmár Megyei Tanfelügyelőség a 2010/2011-es tanévre 36 címzetes tanári katedrát, valamint 642 helyettesítői tanári állást hirdetett meg. A versenyvizsgára a jelentkezés az elmúlt héten ért véget, amelynek során összesen 733-an jelentkeztek valamelyik katedra elfoglalására.

A pedagógusi versenyvizsgát szerdán délelőtt rendezték meg ország szerte, így megyénkben is. Idén is két központ adott otthont az írásbelinek: az általános műveltségi tárgyköröket és a speciális tantárgyakat oktatók a szatmárnémeti Doamna Stanca Főgimnáziumban, míg az óvónők, tanítók és a technikai tantárgyakat oktatók a Constantin Brancusi Faipari Iskolacsoport épületében írhatták meg dolgozataikat.

A pedagógusoknak 8 és 9 óra között kellett elfoglalniuk a helyeiket a vizsgaközpontokban, ezután kapták meg a tételeiket, amelyeknek kidolgozására négy óra állt a rendelkezésükre. Rendkívül szigorú óvintézkedéseket vezettek be egyébként idén a versenyvizsgán, hiszen senkit nem engedtek be az épületbe a vizsgázókon és a vizsgáztatókon kívül. A vizsgát követően pedig a sajtó képviselőit még csak a folyosóra sem engedték be.


A Doamna Stanca Főgimnáziumban is vizsgáztak
A Doamna Stanca Főgimnáziumban is vizsgáztak


Az általános műveltségi tárgyköröket oktatók versenyvizsgájára 439 oktató jelentkezett, míg az óvónői, tanítói és a technikai katedrák elfoglalására 294 pedagógus adta le a jelentkezését. Más romániai megyékből 36 tanár jelentkezett a szatmári versenyvizsgákra.

A versenyvizsga eredményhirdetésére július 16-án kerül sor, a jegyek közzététele után pedig a jegyükkel elégedetlen tanárok óvást nyújthatnak be. Az óvások elbírálását követően, a sikeresen vizsgázók leosztását a meghirdetett helyekre július 21. és 30. között rendezik meg nyílt meghallgatáson.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: