2012-03-09 14:36:46• hírek • Póti Orsolya

Vizsgázniuk kell a művészetibe iratkozó kisdiákoknak

Sabo Marcel, az „Aurel Popp
Sabo Marcel, az „Aurel Popp" Zene- és Képzőművészeti Líceum igazgatója az előkészítő osztályokba és az első osztályokba való beiratkozás feltételeiről tájékoztatott.

A 2012/2013-as tanévtől kezdve az „Aurel Popp" Zene- és Képzőművészeti Líceumba két-két előkészítő osztály és első osztály indul román és magyar nyelven. A kisdiákoknak a beiratkozás előtt egy képesség felmérő próbán kell részt venniük március 17-én.

A szatmári művészeti líceum előkészítő osztályaiba magyar és román tannyelven húsz-húsz gyereket várnak, míg az első osztályok létszáma maximum huszonöt fős lehet.

A gyerekek az előkészítő osztályokban játékos formában szerezik meg a különféle ismereteket, a két első osztálynak pedig profilja is van: az iskolások zongora, vagy hegedű szakon tanulhatnak - tudtuk meg Sabo Marceltől, az „Aurel Popp" Zene- és Képzőművészeti Líceum igazgatója.

A líceumba körzettől függően már ebben a hónapban beírathatók a gyerekek, de az előkészítőbe és az első osztályba jelentkező gyerekeknek egy képességfelmérő vizsgán is részt kell venniük. A próbára március 17-én, szombat délelőtt 10 órától kerül sor a líceumban.

"A próba eredményeit még a vizsga napján, azaz szombat délután közzétesszük. Így azokat a kisdiákokat, akiknek nem volt sikeres a felvételi, március 19-ig más iskolába írathatnak be szüleik" - magyarázta Sabo.

A vizsgára való felkészüléshez a líceum tanárai segítséget nyújtanak, hiszen szombatonként játékos foglalkozásokra várják az érdeklődőket. A hangulatot gyermekdalok, népdalok, játékok oldják, a gyerekek pedig játékos formában szerezhetik meg a zeneelméleti alapismereteket. Ratiu Ioan zenetanár és Blatniczki Cecília március 10-én is várja az érdeklődő gyerekeket a tanintézmény B épületében.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: