2013-06-25 12:22:14• hírek • Kocsis Zoltán

Vizsgáznia is kell annak, aki óvó-és tanítóképzőre jelentkezik

Akárcsak a Babeș-Bolyai Tudományegyetem Politika-, Közigazgatás- és Kommunikációtudományi karának a szatmárnémeti kirendeltségén működő közigazgatás tanszékén, úgy az intézmény óvó-és tanítóképző szakán is július 15-én kezdődik a beiratkozási időszak, amely 20-ig tart. Jelentős különbség azonban, hogy utóbbi szakon vizsgáznia is kell a felvételizni kívánó személynek.

Amint az Végh Béla Balázs, a kirendeltség adjunktusa, a szak vezetője elmondta, a jelentkezőknek írásbeli vizsgán kell átesniük. Ezen a matematika és magyar nyelv rejtélyeinek - helyesírás és szövegértés - ismeretéről tehetnek tanúbizonyságot a jelentkezők. A vizsga eredménye végül a bejutási jegy 25%-át teszi ki. A fennmaradó 75% az érettségi átlaga vagy az esetleges előző egyetemi szak zárójegyének megfelelője.

Akárcsak a közigazgatás, úgy az óvó-és tanítóképző szakon sem tudni még pontosan, hány hely áll majd a hallgatók rendelkezésére. Az előző években 30 nappali - ebből 15 államilag támogatott - és 30 távoktatásos hely volt, a kirendeltség vezetői pedig azt szeretnék elérni, hogy ez a következő tanévre se csökkenjen. Ezzel együtt Végh Béla Balázs felhívta a figyelmet arra az eshetőségre, mely szerint könnyen megeshet az, hogy idén utoljára indul távoktatás. Ugyan tucatnyi jelentkező már összegyűlt, ám a törvény által megszabott 12-30 személyt évről évre egyre nehezebb összegyűjteni.

Sokan érdeklődnek a mesteri képzés iránt, ám az akkreditáció hiányában Szatmárnémetiben nem indulhat - ezzel szemben Kolozsváron idén indul először.

Fontos kiemelni azt is, hogy a szatmárnémeti kirendeltség egyben beiratkozási központ is. Ez azt jelenti, hogy a Petőfi Sándor utca 47. szám alatt található épületben minden olyan szakra be lehet iratkozni, amit a Babeș-Bolyai Tudományegyetem Erdély-szerte kínál!

A felvételivel vagy a szakkal kapcsolatos egyéb információkat a www.bbtepedsm.ro honlapon találhatnak az érdeklődők.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: