2014-01-07 15:43:03• hírek • Czinzel László

Vizsgálódik a minisztérium - bezárták a belgyógyászati osztály egy részét

Kedden bezárták a Szatmár Megyei Kórház belgyógyászati osztályának egy részét - az ott uralkodó körülményekről nemrég közölt riportot az egyik román nyelvű hírportál, minek kapcsán Szatmárnémeti az országos média-figyelem központjába került. A kétségbeejtő állapotban levő kórtermekben a felújítás már szerdán megkezdődik.

Siralmas körülmények között várhatták gyógyulásukat az elmúlt időszakban azok, akik a Szatmár Megyei Kórház belgyógyászati osztályára kerültek egészségügyi problémájukkal. A sajtóban megjelent fotók hatására az egészségügyi minisztérium vizsgálatot rendelt el a Szatmár Megyei Kórházban, amelyet a Szatmár Megyei Tanács és a Közegészségügyi Igazgatóság képviselői végeztek el.

A kedd reggel megtartott vizsgálat eredményeképpen a belgyógyászati osztály több kórtermét is lezárták, a betegeket pedig az osztály felújított kórtermeibe költöztették át.

Marc Adrian, a Szatmár Megyei Kórház menedzsere a Szatmár.ro megkeresésére elmondta: a szörnyű állapotban levő termeket csak ritkán használják, akkor, amikor a betegek száma akkorára nő, hogy kevésnek bizonyul a felújított kórtermekben található ágyak száma. Így történt ez a téli ünnepek során is. Azt viszont már a menedzser is érthetetlennek nevezte, hogy miért nem kerültek át a betegek a jó állapotban levő termekbe, amikor ürültek ott ágyak.

Embertelek körülmények a belgyógyászaton

A Szatmár Megyei Közegészségügyi Igazgatóság döntése értelmében a kórtermeket bezárták, a betegeket pedig átköltöztették az osztály más termeibe.

Hirtelen lett pénz felújításra

A több mint száz éves műemléképületben Csehi Árpád egykori megyei tanácselnök kezdeményezésére indultak felújítási munkálatok, több látványosan meg is újult. A belgyógyászati osztály egy részének kórtermei már megújultak, a borzalmas állapotban levő kórtermek felújítására pedig projekt ugyan volt, de tőke nem.

Kedd délelőtt a kórház és a Szatmár Megyei Tanács közösen döntött a szóban forgó kórtermek felújításáról - a munkálatok pedig a tervek szerint napokon belül meg is kezdődnek. A két intézmény közösen, saját forrásaikból elkülönített összegekből kezdik meg a munkálatokat.

A Régi Kórházban van a belgyógyászati osztály

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: