2014-06-04 15:43:12• hírek • Szatmár.ro

Vizsga az ötdanos karatemesterre

Oktatást is tartott az Okinawa SK meghívására a szatmári megyeközpontba érkezett Kovács Zsigmond.

A romániai karate egyik legkiemelkedőbb mestere, az ötdanos sensei Kovács Zsigmond három napra Szatmárnémetibe látogatott az Okinawa SK meghívására. Övvizsgát is tartott a sensei a Nyesti Csaba vezette sportklubnál, de tárgyalt edzőkkel a hatékonyabb munkáról és találkozott a Szatmár Megyei Karate Egyesület elnökével, illetve a Samuraiul Sportklub vezetőjével, Magos Róberttel is.

Kiemelkedő élmény volt a karatékáknak találkozni az ötdanos mesterrel, aki ráadásul a Nemzetközi Harcművészeti Szövetség (IMAF) alelnöke és bírója is. Kovács a romániai karate egyik ikonikus alakja, a sport gyakorlását még a kommunizmus idején kezdte, amikor az az üldözött tevékenységek között volt számon tartva. A mára öt danig jutó mester 1978-ban kezdett karatézni Temesváron, edzője pedig a sportág legendás alakjának számító Mircea Ungureanu volt.

A jelenleg Székelyudvarhelyen élő karatemester az őt meghívó Okinawa Sk sportolóinak több bemutatót is tartott itt tartózkodása során, emellett pedig harminc karatékát levizsgáztatott - az előrelépő sportolók között volt hat, de volt negyvenéves is.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: