2011-06-29 15:19:47• hírek • Kocsis Zoltán

Vízre fel! Ilyés Gyula Csengerig evez

Nem mindennapi vendége lesz a nem mindennapi eseménynek péntek délután Szatmárnémetiben: a megyeszékhelyről indul ugyanis a Csengeri „Szent Flórián" Tűzoltó ás Vízimentő Egyesület által szervezett vízitúra, amelyen részt vesz Ilyés Gyula szatmárnémeti és Forján Zsolt csengeri polgármester is.

Amint azt Farkas Miklós, a túra egyik szervezője a Szatmár.ro-nak elmondta, a csengeri egyesület azóta szervez különböző vízitúrákat, amióta megszűnt a vízimentő feladatkörük a Szamoson és a Tiszán. A mostani túra immár a hetedik kiírását éli, ám eddig csak Csenger és Vásárosnamény között zajlott.

Idén azonban sikerült nemzetközivé tenni a túra pályáját, mivel megkapták a megfelelő engedélyeket a magyar illetve a román határőrségtől. Ennek köszönhetően július 1.-én, pénteken Szatmárnémetiből harminc ember indul útnak: húszan Magyarországról jönnek, tízen pedig Szatmárnémetiből. Utóbbiak között lesz Ilyés Gyula polgármester is, aki kollégájával, Forján Zsolttal utazik majd egy csónakban. Hogy ez a csónak kajak lesz, vagy kenu, azt még nem tudni, a 18 kilométeres távot ugyanis kajakokkal, kenukkal is megteszik sőt, egy motorcsónak is elkíséri őket.

Utóbbinak érdekes lesz a „pályafutása", hisz Batizon teszik vízre, mivel a Szamos szatmárnémeti partszakaszán nem találtak erre megfelelő helyet.



A Decebal híd mellett, a Szamos jobb partján lesz az indulási pont


A várakozások szerint a 18 kilométeres út három órát vesz majd igényben, ezt követően a delegáció vacsorán vesz részt Csengerben. Másnap, azaz szombaton már egy jóval nagyobb létszámú, mintegy 104 főt számláló csapat indul el Vásárosnamény felé, ezen az ötven kilométeres úton Ilyés viszont már nem vesz részt.

Az indulásra pénteken 14.00-kor kerül sor, az indulási pont pedig a Decebal híd feljárójának a lábánál lesz, a Szamos jobb partján.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: