2014-04-29 17:05:40• hírek • Szatmár.ro

Vízióra és stratégiára van szüksége Romániának

Antal Lóránt, az RMDSZ és a MIÉRT EP-jelöltje, részt vett az Aspen Fellows Network által rendezett interaktív párbeszéden, amelyen a jelenlévők azt boncolgatták, milyen hatása lehet a május 25-i választásoknak Románia jövőjére, hogy az EP-választás eredménye mennyire befolyásolja az őszi elnökválasztást, valamint milyen hatással van a gazdasági szférára.

Az eseményen részt vettek a PSD, a PNL és a PD-L politikusai, és romániai-, multinacionális cégek vezetői.

„Az EU-s pénzeknek csak a 30 százalékát sikerült lehívnia Romániának, s az is tény, hogy ezen a területen rengeteg dolog van, amin változtatni kell, de jó lenne, ha elkezdenénk arra figyelni, hogy a lehívott pénzből mit sikerült megvalósítani. Országos szinten Hargita megye a 2. helyen áll, ami a földalapú támogatást illeti, s ez annyit jelent, hogy az elmúlt hét évben közel 320 millió euró folyt be Hargita megyébe" - mutatott rá Antal Lóránt, EP-jelölt a dolgok pozitív oldalára felszólalásában.

Antal Lóránt azt is hozzátette, hogy Romániának a legnagyobb gondja az, hogy nincsen víziója, nincsen egy reálisan megvalósítható stratégiája, éppen ezért tartaná üdvösnek, ha olyan reális képet lehetne többször felvázolni, mint amilyet Dragos Pislaru, a GEA Strategy&Consulting vezérigazgatója megfogalmazott Romániáról.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: