2005-08-22 17:32:12• hírek • Szatmar.ro

Vízhűtéses PC

Forradalmi újításokat a PC gyártásban, a NEC vízhűtéses PC dob a piacra

A  japán PC gyártó cég, a NEC, még ebben az évben egy új PC dob a piacra, melynek különlegessége, hogy a rendszer hűtésére vizes radiátort alkalmaz.

A termék neve Valuestar G Type C. A ház hátoldalán elhelyezett radiátor a vizet használó hűtőegység része. Az új asztali PC melynek egyedüli különösebb jellemzője a radiátor, máskülönben az alapmodell Intel Celeron processzort tartalmaz. A hűtésnek köszönhetően a zaj nem éri el a 30dB-t, ami jó értéknek számít. Egyébként a nagyteljesítményű asztali gépek komoly hűtést igényelnek, és a nagy hatásfokú hűtésnek köszönhetően elég zajosak, ezt hivatott csökkenteni az új radiátor.
 A Valuestar számítógép alapváltozatának az ára 925 dollár. Ez a modell kétmagos Celeron D 341 processzort, Intel 945G lapkakészletet, 256 MB memóriát, 80 GB-os merevlemezes meghajtót és Windows XP Home Edition (ServicePack2-vel) operációs rendszert tartalmaz. Az új technika a komolyabb asztali gépeknél már nagyon jó szolgálatot tesznek, mert az egyre nagyobb teljesítményt nyújtó gépek és azoknak alkatrészei egyre nagyobb hőt termelnek, amit nagy fordulatszámú ventilátorokkal hűtöttek eddig, ez hasonlóan hatásos, viszont a zajtermelés jelentősen lecsökken.(prim.hu)
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: