2011-07-11 14:58:31• hírek • Szatmár.ro

Kórházba kerültek a hőség miatt

A hétvégi meleg sokakat kiszólított a szabadba, ám nem mindenkinek tett jót a nagy forróság. Közel húszan kerültek a Szatmár Megyei Kórház sürgősségi osztályára a nagy kánikula miatt.

A hűvös, esős időt követő hétvégi harminc fokon felüli hőmérséklet megviselte a Szatmár megyei lakosokat: 17 személyt kellett a kórházban ellátni kiszáradással, rosszulléttel.
A szakemberek szerint, a nagy hőmérsékletingadozás és a forróság korra való tekintet nélkül mindenkit megvisel, ezért ajánlott ilyenkor könnyű öltözéket hordani, és minél több folyadékot inni. Különösen a gyermekek igényelnek nagyobb odafigyelést, vigyázni kell, hogy kellő mennyiségű vizet igyanak.

A helyiségek ablakait ajánlott zárva tartani reggel 9 és este 9 óra között, s csak az esti órákban szellőztetni. A legfontosabb, hogy délelőtt 11 és 16 óra között különösen nem ajánlott napozni, sőt, napon tartózkodni sem. Kerülni kell a fizikai, megerőltető munkát a melegben. A túlzott napozás, napon való tartózkodás napszúráshoz, leégéshez vezet, hosszú távon pedig növeli a bőrrák kialakulásának kockázatát.

Július 7-11. között a melegtől megviselt lakosokon kívül több mint négyszáz személyt kellett ellátni a megyei kórházban. Tizenhárom személyt fizikai bántalmazást követően, hét lakost alkoholkómás állapotban láttak el, tizenhárman rovarcsípés miatti allergiával keresték fel a szakembereket, hét lakos pedig kullancscsípéssel.
A hétvégén négyen kíséreltek meg öngyilkosságot: két férfi öncsonkítással, két nő pedig gyógyszerekkel - közülük csak egy személyt kellett beutalni, a többiek az ellátásukat követően elhagyhatták a kórházat.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: