2012-06-20 13:51:05• hírek • Póti Orsolya

Vizet osztanak a Caritas önkéntesei

A nagy hőségre való tekintettel a Szatmárnémeti Caritas Szervezet önkéntesei július 20-22. között egy-egy pohár vízzel kínálják a járókelőket a megyeközpont különböző részein.

A tartós hőség miatt vizet permeteznek az aszfaltra és burkolatra a város forgalmasabb részein, ezzel is enyhítve a forróságot. Emellett a Caritas önkéntesei hideg vizet osztogatnak a lakosságnak, továbbá felhívják a figyelmüket a hőség veszélyeire.

Szerda délután, 13.00-15.00 óra között a Zsidó korzón várták vízzel a járókelőket az önkéntesek, július 21-én, csütörtökön szintén 13 és 15 óra között a Corneliu Coposu sétányon szervezik meg az akciót, pénteken pedig ugyanabban az időpontban az I.C. Brateanu sugárúton osztanak vizet.

Nagy melegben tisztában kell lennünk a folyadékháztartásunkkal és tudnunk kell, hogy a magas külső hőmérséklet a szervezet vízháztartásában milyen hatással jelentkezik. Megfelelő folyadékpótláskor a szervezet egyensúlyban tartja a víz és a sóháztartást, de ha nem iszunk elegendő folyadékot, anyagcserezavarok jönnek létre.

A folyadék- és ásványanyag-pótlásban nagy jelentőségűek a gyümölcslevek és az ásványvizek, és a nyári nagy melegben ezek is oltják leginkább szomjunkat.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: