2009-07-22 19:07:30• hírek • Szatmár.ro

Vízáremelés várható

Új közüzemi díjszabást alkalmazna az Apaserv Rt. Amennyiben a helyi tanács megszavazza, augusztus elsejétől többet fizetünk majd az ivóvízért és a szennyvízelvezetésért.

Az ivóvíz és a kanalizálás díját már július 1-től emelte volna a szolgáltató, a városi önkormányzati testület azonban nem tűzte napirendre a kérdést. Amennyiben a városi tanács jövő csütörtökön megszavazza a vonatkozó tervezetet, az új árak augusztus 1-től lépnek érvénybe.

Leitner János, az Apaserv Rt. vezérigazgatója a Szatmár.ro-nak elmondta: Szatmárnémetiben eddig sem volt drága a víz és a csatornázás, ezután sem kell sokkal mélyebben a zsebükbe nyúlniuk a fogyasztóknak.

Magánszemélyek számára eddig 2,09 lejbe került az ivóvíz köbmétere, a kanalizálásért pedig 1,14 lejt kellett fizetni. Az új díjszabás szerint, a vízért 2,38, a kanalizálásért pedig 1,37 lejt fizetünk majd, vagyis az eddigi 3,23 lejről 3,75 lejre emelkedik a szolgáltatás díjszabása. A víz 13,64, a szennyvízelvezetés 19,79 százalékkal drágul.

 

 

Az új árak bevezetése esetén Szatmárnémeti a kanalizálás terén az ötödik legolcsóbb település lesz a romániai megyeszékhelyek közül. A saját szennyvíztisztítóval rendelkező municípiumok közül csak Nagyszeben csatornázása olcsóbb a szatmárinál. A vízár tekintetében sem tekinthető drágának városunk: itt is mindössze három nagyváros szolgáltat olcsóbban vizet, mindannyian felszíni vizekből nyerik az ivóvizet, míg Szatmárnémetiben kutakból látja el az Apaserv a lakosságot.

Az új díjszabás kérdésében egyébként közmeghallgatást tart az Apaserv Rt. július 26-án hétfőn 12 órától a városháza gyűléstermében.

Utoljára tavaly októberben volt vízáremelés.


Már augusztus elsejétől drágulhat a víz és kanalizálás
Már augusztus elsejétől drágulhat a víz és kanalizálás


 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: