2014-03-21 16:18:30• hírek • Szatmar.ro

Víz és energia a Víz Világnapján.

Több százan látogattak el a kakszentmártoni vízüzemhez a Víz Világnapja alkalmából pénteken. Megyénk vízszolgáltatója, az Apaserv Rt. idén is népszerűsítő programokkal és nyílt nappal készült a Víz Nemzetközi Napjára. Az idei rendezvények a víz és energia égisze alatt zajlottak.

A nyílt nap alkalmából több száz diák és óvódáskorú gyermek látogatott el a vízüzemhez, ahol az ott dolgozó szakemberek lépésről lépésre bemutatták, hogy a föld alatti kutakból milyen eljárásokkal kerül tiszta víz a háztartásokba.

A Víz Világnapja alkalmából rendezett népszerűsítő kampány Szatmárnémeti központjában, a Coposu sétányon került megrendezésre, ahol köszöntő beszédet mondott Dan Stegerean, az Apaserv Rt. igazgatója. Beszédében nem csak a víz, mint éltető elem fontosságát emelte ki, hanem azt is, hogy munkájuk legfontosabb célkitűzése, hogy megyénk lakossága minden nap jó minőségű, tiszta ivóvízhez és egyre színvonalasabb szolgáltatásokhoz jusson. Köszöntő beszédet mondott a megyeszékhely polgármestere is, Dorel Coica, aki megköszönte a vízszolgáltató munkatársainak tevékenységét. Kereskényi Gábor, RMDSZ-es parlamenti képviselő beszédében elmondta, szerencsés helyzetben vannak a szatmáriak, mivel egyre többen jutnak hozzá minőségi, tiszta ivóvízhez és további sok sikert kívánt az Apaserv Rt. munkatársainak.

Ezt követően, az Apaserv Rt. munkatársai több száz tájékoztató anyagot, palackozott vizet osztottak szét az arra járóknak, illetve mutatták be a most zajló, Európai Unió által támogatott, egész megyénket átfogó nagyszabású projektet, mellyel várhatóan jelentősen csökken majd vizeink szennyezettsége, illetve egyre több szatmári számára lesz majd elérhető a vezetékes víz és a kanalizálási rendszerhez való csatlakozás.

Az akcióhoz csatlakozott a Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökség is. Ez alkalomból a háztartásokból kikerülő használt olaj gyűjtésének fontosságára hívták fel a lakosság figyelmét. Ahogyan azt Békéssy Erzsébet, az ügynökség igazgatója is elmondta, a használt olaj komoly veszélyt jelent ivóvízforrásainkra, emiatt fontos odafigyelnünk, hogy ne kerüljön a lefolyóba, hanem külön gyűjtőpontokra.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: