2010-02-14 11:24:31• hírek • MTI

Víz alatt az iszlám szent városa

Heves esőzés miatt víz alá került az iszlám legszentebb városa, Mekka több kerülete és utcája - jelentette a szaúdi média.

Az al-Ehbaríja állami televízió felvételein néhány, a Nagy Mecset nedves márványpadlóján imádkozó zarándokot lehetett látni, mások a Kába köve körül köröztek.

Mekka hegyvidéki sivatagos völgyben fekszik, emiatt ki van téve a szokatlanul erős felhőszakadások okozta árvizeknek. A Kába számos alkalommal javításra szorult a múltban, mert az ár megrongálta. Csütörtökön kezdődött tavaszi iskolai szünidő, amely rendszerint - főként szaúdi - látogatók ezreit vonzza.

Abdalláh ad-Dzseddaui, a szaúdi polgári védelem illetékese az al-Ehbaríjával közölte, hogy árvizeket nem jelentettek Mekkából, néhány utcát és körzetet ugyan elborított a víz, de a helyzet nem veszélyes. Az al-Hajat című szaúdi napilap online hírszolgálatának értesülései szerint a polgári védelem 30 ember mentését végzi, akik a gépkocsijukban rekedtek Mekka utcáin.

A heves esőzés ritka a sivatagi királyságban, novemberben, a mekkai zarándoklat idején azonban mintegy 130-an haltak meg, amikor felhőszakadás zúdult a szent várostól 80 kilométernyire nyugatra fekvő Dzsiddára.



Heves esőzés miatt víz alá került Mekka több kerülete


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: