2013-06-13 17:31:06• hírek • Szatmár.ro

Vívó-Eb szatmári résztvevőkkel

A román válogatott színeiben több szatmári sportoló is szerepel.

Vasárnap veszi kezdetét a vívó-Eb Zágrábban, amelyen a női és a férfi versenyekben is lesz szatmári induló. Elsőként a párbajtőr válogatott lép pástra négy szatmári sportolóval: Adrian Pop, Árkosi Bertalan, Andrei Radu és Adrian Szilágyi alkotják a csapatot. Ők csak a csapatversenyen indulnak, egyéniben más párbajtőröző fiúk fognak vívni. Ezt Csiszár Ferenc edző így indokolja: - Anyagi szempontok miatt döntött így a szövetség, néhány nappal többet kellene ott lennünk, és ehhez még jönne a nevezési díj is, ami az egyéniben 120 euró versenyzőként.

Csiszár egyébként a legjobb 16-ba jutást várja a fiúktól. - Ha minden benevezett válogatott elindul, akkor valószínűleg a finnekkel vagy a portugálokkal vívunk a tizenhatba jutásért - mondja a mester. Románia válogatottja egyébként a világranglista 22. helyén áll, az elsők a svájciak, a második Magyarország.

A lányok közül a szatmáriakat Tataran Amalia fogja képviselni, neki ez lesz az első Eb-je a felnőttek között - világkupán azonban már szerepelt a román felnőtt női párbajtőrcsapatban. A Román Vívószövetség egyébként legalább egy érmet elvár a lányoktól, amire a legnagybb esélye Ana Maria Branzanak van. A női válogatottban szerepel a szintén szatmári, de a Steauanál vívó Simona Deac-Pop is.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: