2010-08-18 17:07:02• hírek • Szatmar.ro

Tataran ötödik lett Európa IV-el

Rendhagyó csapatversennyel ért véget a szatmári vívó szingapúri kalandja.

Az egyéni megmérettetések után szerdán a csapatversennyel értek véget a Szingapúrban megrendezett Ifjúsági Olimpiai Játékok a vívók számára és ebben a szatmárnémeti Amalia Tataran is érintett volt.

A csapatverseny alaposan eltért azonban a megszokottaktól, hisz nem nemzetek, hanem kontinensek csaptak össze egymással, a versenyzőket pedig sem nemek, sem fegyvernemek szempontjából nem választották szét. Egy-egy csapatban három fiú és három lány kapott helyet, akik valamennyien egy-egy fegyvernemben vívtak meg egymással - de legalább a sajátjukban.

Összesen kilenc csapat indult, Európát négy, Amerikát és Ázsia-Óceániát két-két együttes képviselte, míg Afrikát egy. Amalia Tataran a negyedik európai gárdában kapott helyet, csakúgy, mint Lucian Ciovica, a Csiszár Ferenc által irányított román küldöttség másik tagja.

Tataranék - az együttest még két francia, egy cseh és egy szlovák fiatal alkotta - egy vereséggel (30-24) és egy győzelemmel (30-20) nyitottak Ázsia-Óceánia első illetve második számú csapata ellen, majd az ötödik helyért legyőzték (30-29) a harmadik számú európai gárdát.

A fináléban Európa első számú csapata 30-24 arányban múlta fölül az öreg kontinens második számú együttesét, amelyben helyet kapott a német színekben versenyző ifjabb Bodóczi Miklós is, aki a korábbi szatmári legenda, id. Bodóczi Miklós fia.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: