2010-09-07 16:15:56• hírek • Szatmar.ro

Vívásdömping a hétvégén

A hét második felében Szatmáron és Craiován is ob.-t rendeznek.

Mozgalmas hétvégére számíthatnak az ország legjobb, az U20-as korosztályban tartozó vívói, hisz két helyszínen is országos bajnokságra kerül sor: Szatmárnémetiben a tőrözők, Craiován pedig a párbajtőrözők lépnek pástra.

A Szamos parti városban, a hazai pálya előnyét kihasználva, a Szatmárnémeti Sportklub tizenegy férfi és ugyanannyi női sportolót nevezett, a csapatversenyben pedig két-két egység képviseli majd a házigazdát. Az elvárás, amint az mát lenni szokott, csakis az éremhalmozás lehet. „Egyéniben és csapatban is éremre számítunk, bár a hazai pást különbözőképpen hat a vívókra. Van akinél kisebb lámpalázat okoz, másokat viszont jobban motivál ha itthon kell vívni", mondta Lengyel Éva, a fiúk edzője.

Craiován ennél kisebb lélekszámú csapat, nyolc sportoló képviseli majd a szatmári klubot, a delegációt pedig Nagy Lehel és Májer Csilla vezeti. Nem lesz ott viszont Csiszár Ferenc, aki a férfi válogatottal Prágában egy nemzetközi edzőtáborban vesz részt. Huszonegy ország mintegy 80 sportolója a novemberi, párizsi világbajnokságra készül a cseh fővárosban. A román delegációt Csiszár mellett a szatmári Pop Adrian, a konstancai Kortyanu Cosmin valamint a szintén szatmári, de Nagyváradon vívó Árkosi Bertalan alkotja, és vélhetően ők lesznek ott a vb.-én is.

 

Párizsban pedig furcsa mód csak egyéniben indul a román csapat, aminek anyagi és szalmai okai egyaránt vannak: „A csapatban nem nagyon voltak eredmények az utóbbi időben, ezért a szövetség erre nem áldoz anyagilag a vb-n. A csapatversenyben való részvétel további 4 napos párizsi ottlétet jelentene, és még 400 euró benevezési díjat is kellene fizetnie a szövetségnek. A csapatban való indulást pedig még azért sem támogatják, mert a 2012-es londoni olimpia vívóprogramjában nem szerepel majd a férfi párbajtőr csapatverseny ", mondta Csiszár.

A mester és tanítványa, Amalia Tatran mellesleg a héten részt vett a Román Olimpiai és Sportbizottság fogadásán, amelyet az említett szervezet azok számára rendezett, aki augusztus elején részt vette k a szingapúri Ifjúsági Olimpiai Játékokon.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: