2015-09-18 08:19:12• hírek • Szatmár.ro

Vívás-bemutatót tartottak az új főtéren

Egyre kevesebb fiatal érdeklődik a vívás, és általában bármiféle sport iránt.

Csütörtök délután az új főtér rendezvénygödrében tartottak vívás, tőr, párbajtőr és kard bemutatót a sportolók. Az Ifjúsági- és Sportminisztérium valamint a Román Vívószövetség által szervezett rendezvényen a fiatalok kedvét próbálták meghozni, érdeklődésüket felkelteni a Szatmárnémetiben nagy hagyományokkal rendelkező sport iránt. De nem csak Szatmárnémetiben került sor ilyen bemutatóra: az ország más nagyvárosaiban is pástra léptek vívók a nagyközönség előtt.

A vívószövetség egy hazai sportolót, Tataran Amaliát küldte fő meghívottként a rendezvényre, aki felnőtt EB-ről csapatban bronzéremmel tért haza, de számos világversenyen szerzett érmeket junior és kadett korosztályban.

A bemutatón részt vevő sportszeretők véleménye szerint egyértelműen szükség van az ilyen rendezvényekre, hiszen egyre csökken a vívótermet látogató fiatalok, gyerekek száma, ám ugyanez a tendencia tapasztalható más sportágak esetében is. A számítógépek, mobiltelefonok, a virtuális világ egyre több gyereket vesz rá a rendszeres testmozgás hanyagolására - hogy a nagyobb erőfesztéssel járó teljesítménysportról ne is beszéljünk.

Amennyiben valakinek kedve támad a víváshoz, illetve gyermekét közelebbről is megismertetné ezzel a sporttal, annak nem kell mást tennie, csak bármelyik hétköznap 16 óra után ellátogatnia a Csipler Sándor Vívóterembe, ahol az edzők részletesen elmagyarázzák az edzési lehetőségeket. Szatmárnémeti főleg párbajtőrben és tőrben erős, de lehetőség van a kard elsajátítására is.

Szatmárnémeti vívói számos komoly eredménnyel büszkélkedhetnek, voltak akik olimpiai érmekig és világbajnoki aranyéremig jutottak.

Vívás bemutatót tartottak Szatmárnémeti új főterén

Vívás bemutatót tartottak Szatmárnémeti új főterén

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: