2013-03-26 18:02:51• hírek • Póti Orsolya

Vitaminokkal segíti az időseket a Vöröskereszt

Sajtótájékoztatót tartott március 26-án Rodica Borlan, a Román Vöröskereszt Szatmári Fiókjának elnöke. A rendezvényen részt vett Octavian Apan, a Szatmár Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Igazgatóság vezetője is.

Új projektekről és szolgáltatásokról tájékoztatta a szatmári sajtó képviselőit Rodica Borlan, a Román Vöröskereszt Szatmári Fiókjának elnöke kedd délben a szervezet székhelyén. 16 megyét és Bukarest két szektorát érinti „A romániai menedékházak szolgáltatásainak javítása" elnevezésű projekt, amely 2013 februárja és áprilisa között zajlik.

A program Szatmár megyei kedvezményezettjei azok a gyerekek és fiatalok, akik az óvári és a borlesti árvaházak látogatják. A projekt keretében az árvaházakat különféle bútorzattal (szekrény, ágy, kanapé), táblával, televízióval, számítógéppel, nyomtatóval, kivetítővel, matracokkal és ágyneművel látják el, valamint játékokat, tanszereket és tankönyveket is beszereznek.

Az intézményekben tanfolyamok és különféle tevékenységek is zajlanak majd a Szatmári Vöröskereszt önkénteseinek irányításával. Az adományok a Német Vöröskereszttől érkeznek.

A Szatmári Vöröskereszt Eurovita márkájú vitaminokkal látja el a szép korúakat a „Vitaminok az időseknek" elnevezésű kampánya keretében. Összesen 1975 terméket osztanak majd ki 8709 lej értékben.

A szatmárnémeti és nagykárolyi idősek otthonába látogatók között 1060 darab Septivon kéztisztító gélt, 109 altatót, 419 articsóka tabletta és 387 doboz, a máj védelmére szolgáló vitamint osztanak ki. Csak azok az idősek részesülnek vitaminban, akik a Szatmári Vöröskereszt nyilvántartásában szerepelnek - tudtuk meg Rodica Borlantól.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: