2011-05-09 15:25:36• hírek • M. T. R.

Vita nélkül hoztak határozatokat

Rendkívüli gyűlésre hívták össze hétfőn, nem sokkal dél utánra a nagykárolyi önkormányzat döntéshozó-testületének tagjait. A helyi tanács tagjai lassacskán érkeztek meg az amúgy látszólag különösebben „izgalmas" napirendi pontokat nem tartalmazó ülésre.

Végül összesen 18 tanácstag jelent meg, s rögvest testületileg rábólintottak a város napjának határozattervezetére. Az ünnepségeket ez alkalommal is nullszaldósra tervezték, azaz a közel másfélszázezer lejes remélt bevétel fedezné a kiadásokat, amelyeket egyébiránt ugyanannyira becsültek, mint a tavalyi rendezvényét.

A következő napirendi pontnál is egyhangúlag, vita nélkül döntött a testület: módosították az idei költségvetés-tervezetet.

A harmadik téma kapcsán kértek rövid, háromperces szünetet a testület nemzeti-liberális tagjai. Az újraaszfaltozandó utcák jegyzéke ugyanis módosult kissé: levették például a lebitumenezendő utcák közül a Nyúlhát utcát. Amint mozgóképes beszámolónkból is kitűnik, Kovács Jenő polgármester a szünet végén igyekezett megmagyarázni, hogy addig nyújtózkodhat a város, amíg a takarója ér, azaz ugyan nyilvánvalóan lenne több utca, amelyik „rászolgált" az aszfaltra, ám egyelőre nincs anyagi lehetősége a helyhatóságnak a munkálat költségeinek fedezésére.

A PNL-s tanácstagok a márciusi gyűlésen még amellett „kardoskodtak", hogy a kevesebb több a soknál, azaz inkább csekélyebb számban aszfaltozzanak le utcákat, s az alapozásra fektessenek inkább hangsúlyt. Ezzel szemben most több utca új bitumenréteggel való ellátását igyekeztek mintegy a plénum ellen kilobbizni. Például egy 100 méternyi utcarész aszfaltozását javasolták. Az elöljáró biztosította őket, hogy a következő munkálatcsomag alkalmával majd ott is aszfaltoztatnak. Elmondta továbbá, hogy minél több utca járhatóvá legyen, például a csatornák úgynevezett kiemelését mégis saját erőből végzik el közterület-fenntartó vállalattal.

A járóbeteg-rendelőintézet rendbetételére, modernizálására körülbelül negyedmillió euró érkezett az egészségügyi minisztériumból, ehhez az összeghez tíz százalékos önerővel járult hozzá Nagykároly, azonban az alap így sem éri el becsült költségek egynegyedét sem.

Új személygépjárművekre van szüksége a helyi rendőrségnek, s ennek kapcsán felmerült, hogy inkább a városvezetőségnek, azaz az elöljárónak vásároljon a helyhatóság egy új autót, s a mostani szolgálati kocsiját adják át az önkormányzati rendfenntartó-testületnek. Amint mindahány napirendi pontot, az utóbbiakat is egyöntetűen megszavazták a tanácstagok.


Nagykároly helyi tanácsának rendkívüli gyűlése: Vita nélkül hoztak határozatokat

Nagykároly helyi tanácsának rendkívüli gyűlése: Vita nélkül hoztak határozatokat


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: