2014-11-28 16:58:02• hírek • Szatmár.ro

Vita család és otthon viszonyáról

A posztModern Távlatok Művelődési Műhely legutóbbi ülését a Református Gimnáziumban tartották, a vita témája család és otthon viszonya volt.

Nt. Király Lajos batizi lelkipásztor, a Szatmári Református Egyházmegye főjegyzője férfi és nő családbeli szerepéről tartott izgalmas előadást. Szilágyi Szidónia pszichiáter ezt a gyermeki nevelődés aprólékos lélektani rajzával egészítette ki. Reiner Wanda, a Caritas égisze alatt működő Barátság Háza munkatársa pedig arról beszélt, hogyan teremthető otthon az utcagyerekek számára.

Ezután észrevételek és vélemények hangzottak el a jelenlévő egyházi és pedagógiai személyiségek részéről. A hozzászólók egyetértettek abban, hogy fontos a keresztény családmodell otthonképének újragondolása - az együttműködés és szeretet jegyében.

A megváltozott társadalmi viszonyokhoz alkalmazkodni kell. Ehhez azonban reális önismeretre van szükség, illetve a férfi és a női szerepek kényes egyensúlyának megteremtésére a családokon belül. Fontos továbbá a hiteles példamutatás és a motivált példakövetés.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: