2014-03-27 19:48:50• hírek • Kocsis Zoltán

Vita az ökologikus parkoló miatt

Komoly vitát váltott ki a Szatmárzsadányi (Closca) úton épülő ökológikus parkoló is az amúgy sem túlságosan békés csütörtöki városi tanácsülésen. Fógel László nevetségesnek nevezte az elvégzett munka minőségét, Dan Babut városmenedzser viszont kijelentette: az építkezés egyelőre nem ért véget.

„Miután jó néhány autó olajteknője eltörött, az építők kitalálták, hogy egy kis bitumennel orvosolják a szintkülönbséget. Az azonban néhány hónapnál többet nem fog ott megragadni. Ennek ellenére, miután az egyik oldalt elkészült a rossz megoldás, ugyanazt alkalmazták a másik oldalon is", fejtette ki elégedetlenségét Fógel László RMDSZ-es tanácsos.

Ugyan a tanácsteremben Dan Babut városmenedzser nem reagált a kritikákra, az ülés után a sajtó képviselőinek elmondta, hogy a Szatmárzsadányi úton a parkolók kialakításával még nem ért véget a munka. Mihamarabb folytatni fogják a járdák és az úttest újraaszfaltozásával. Ekkor pedig már nem lesz olyan nagy a szintkülönbség az úttest és a szegélykövek között.

Amint arról korábban beszámoltunk, az ökologikus parkoló építését november közepén kezdte el a polgármesteri hivatal, a 3,5 kilométer hosszan elhúzódó munkálatokra pedig 540.000 lejt különítettek el a költségvetésben.

Butka Gergely tanácsos a Coposu-sétány egyre romló állapotát, az új központban a posta melletti átjáróról hulló vakolatot is kifogásolta. Szóvá tette továbbá, hogy a nemrég leaszfaltozott Baritiu utat máris feltúrta az Electrica. „Soha nem volt még ilyen poros a város", tette hozzá a tanácsos. „A por délről jött", élcelődött Cosmin Ratiu PDL-és tanácsos is, utalva a tanácsüléstől távol maradó Dorel Coica polgármester származására.

Az átjáró kapcsán Babut a lakóközösségre hárította a felelősséget, míg a por kapcsán elmondta: korábban jött a tavasz, ám ők mégsem kezdhették korábban az utak mosását, mert erről törvény rendelkezik. „A város alatti vezetékek több tíz évesek, sajnos soha nem láthatjuk előre, hol lép fel valamilyen probléma", válaszolta a Baritiu út feltúrása kapcsán.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: