2012-10-28 09:24:09• hírek • MTI

Vita az MPP és az EMNP között

A Magyar Polgári Párt (MPP) felszólította az Erdélyi Magyar Néppártot (EMNP), hogy "hagyjon fel tisztségviselői átcsábításával" - olvasható Bíró Zsolt, az MPP elnöke közleményében, amelyet szombaton juttatott el az MTI-hez.

"Felhívjuk az EMNP vezetőségének figyelmét arra, hogy hagyjanak fel az MPP tisztségviselőinek háttérben való egyenkénti megkeresésével és átcsábításukkal a Néppárthoz. A közösségi érdeket szolgáló összmagyar képviseletet szorgalmazzuk, de határozottan elutasítjuk, és tisztességtelen gesztusnak tartjuk a Néppárt ilyen módon történő pártépítési stratégiáját" - fogalmaz az MPP elnöke.

Bíró Zsolt rámutatott: az MPP Országos Tanácsa egyhangúlag döntött a párt identitásának, erkölcsi tőkéjének megőrzéséről, amihez csakis a párt önálló léte jelenthet garanciát. Ennek értelmében mondták ki, hogy nincs fúzió semmilyen más politikai párttal - tette hozzá.

"Az MPP a választás szabadságát hirdette és ezt meggyőződéssel vallja ma is. Ennek a versenynek elsősorban az önkormányzati választásokon kell érvényesülnie, a parlamenti választások alkalmával pedig csakis a közös fellépés lehet elfogadható. Tudatában vagyunk annak, hogy vannak pillanatok, amikor a nemzeti érdek felülír minden csoport, egyéni és pártpolitikai érdeket. Ez kisebbségi sorsunkból fakadóan ránk hatványozottan érvényes" - hangsúlyozta az MPP elnöke.

Bíró Zsolt hozzátette: minden magyar szervezet értelme és célja az, hogy a magyar nemzet megmaradjon, ezért szerinte ezeknek nem egymás ellen, hanem egymás mellett kel fellépniük.

Csütörtökön az MPP küldöttsége a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) vezetőivel tárgyalt az együttműködés lehetőségéről. Bíró Zsolt a találkozó után elmondta, most már technikai akadályai vannak annak, hogy az erdélyi magyarság az MPP által javasolt "nemzeti válogatottal" vegyen részt a decemberi parlamenti választásokon. Hozzátette, pártja változatlanul úgy tartja, hogy az erdélyi magyar pártoknak csak az önkormányzati választásokon kellene versengeniük, a parlamenti választásokon pedig együttműködésben kellene gondolkodniuk.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: