2010-02-22 06:53:13• hírek • Szatmár.ro

Vita a falugyűlésen

Túrterebesen heves vitával ért véget az idei falugyűlés.

A tavalyi megvalósítások és az idei tervek számbavételére gyűltek egybe vasárnap délben a túrterebesiek a helyi önkormányzati vezetők meghívására, aztán a találkozásból komoly, kampányhangulattal párosuló vita alakult ki.

A nézeteltérés a legutóbbi helyhatósági választásokig vezethető vissza, amikoris az MPP döntéshozóiban Koczán Levente polgármester és Gyákon Viktor alpolgármester komoly ellenzékre talált, amely azóta is bírálja a községvezetőket, ahogyan csak tudja. A fő ütközési pont ezúttal is a kőbánya kitermelésének az ügye volt: Nagy József, volt polgármester kérdést tett fel a jelenlegi elöljárónak, hogy a tavaly mennyi követ szállítottak el innen. Koczán heves hangvételű válaszában aláhúzta: szégyellje magát az előd, hogy egyáltalán felhozza ezt a témát, ugyanis a kőbánya körüli problémák a kérdező polgármestersége alatt kerültek a felszínre.

A polgármester Porombovits István (MPP) tanácsost vonta ezután kérdőre, aki Nagy polgármestersége idején a hegyi út locsolását, pormentesítését komoly összegekért végezte az önkormányzat járművével. A felek a végén már perrel fenyegetőztek, és a 2012-es helyhatósági választást is szóba hozták.

A falugyűlésen azért szóba kerültek megvalósítások és elképzelések is. Kiderült, a tavalyi igen eredményes év volt Túrterebesen, és a szűkös anyagi lehetőségek ellenére megpróbálják a 2010-re beütemezett projekteket is véghezvinni.


Falugyűlést rendeztek Túrterebesen
Falugyűlést rendeztek Túrterebesen


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: