2018-02-28 07:27:00• hírek • Szatmár.ro

Visszidensek könyvbemutató Szatmárnémetiben

Március 3-án, szombaton délután 17:00 órától könyvbemutatóra várják az érdeklődőket a Szatmár-Németi Református Egyházközség gyülekezeti termébe, ahol Elek György és Frigy Szabolcs mutatják be Gyuricza Péter Visszidensek című írását.

A Visszidensek tizenkét olyan magyar származású ember életútját mutatja be, akik távozásuk, illetve felmenőik távozása után évekkel vagy évtizedekkel később – kinti jólétüket feladva -  visszatértek Magyarországra.


Közös bennük a szülőföld szeretete és az, hogy visszatérésük óta is itt élnek, dolgoznak és alkotnak az élet legkülönfélébb területein a néptánctól a zenén és a politikán át az üzleti világig.


A könyv érdekessége, hogy hasonló az állásfoglalása ebben a  kérdésben a Habsburg trónörökösnek (Habsburg György), a '48-as forradalmár ősökkel rendelkező Szapáry Györgynek, a Szapáry grófi család leszármazottjának és az előző Orbán-kormány washingtoni nagykövetének is, aki egyébként jelen lesz a bemutatón.


Jelenlétével megtiszteli még a közönséget a könyvet kiadó Magyarország Barátai Alapítvány ügyvezetője, illetve a könyv szerzője is, az elismert TV-s újságíró, Gyuricza Péter. A rendezvényen szatmárnémeti középiskolás diákok és filharmónikusok zenés-énekes előadását is megtekinthetik a résztvevők, emellett pedig egy csángó ifjú népdalénekes is különleges összeállítással készül.


A teljes program 13:00 kor kezdődik a visszidensek fogadásával Szárazberken, akik, miután átjönnek az ideiglenes határátkelőnél, megkoszorúzzák a templom mellett felállított Bocskai-szobrot, majd a helyi kultúrházban autentikus, tanyasi vendéglátás lesz.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: