2010-07-30 17:23:19• hírek • Szatmár.ro

Visszeigényelt elkobzott autók

Úgy tűnik, Romániában hiába vannak törvények: azokat peres eljárásokkal ki lehet kerülni. A Gabonaraktár Akció is ilyen esetek sorozatát vonaultatja fel.

Dr. Scholtz Béla, a Szatmár Megyei Pénzügyőrség aligazgatója tájékoztatása szerint eddig egyetlen járművet sem foglaltak le a megyében a gabona- és kenyérszállítmányok ellenőrzése során, aminek elsősorban a tavalyi tapasztalatok az okai. - Az elmúlt években az összes, elkobzott jármű tulajdonosa peres eljárás útján visszaszerezte a gépkocsit: több év után a perköltségeket is az intézményünknek kellett kifizetnie - magyarázta el Scholtz.

Az aligazgató beszámolt róla: ebben az évben teljesen új módszert alkalmaz az intézmény a gabonalefoglalások esetében is. Mivel a raktározás körülményes, és a rendelkezésre álló magtárakban nincsenek megfelelő tárolási viszonyok, mostantól nem kobozzák el az illegálisan szállított árut, hanem a feketekereskedőt kötelezik, hogy fizesse be a búzamennyiség ellenértékét az adóhivatalba.

A Gabonaraktár Akció lényege az, hogy megakadályozzák a gabonafélék és a kenyér hivatalos papírok nélküli, közúti szállítását, ezáltal felszámolják az ágazatban uralkodó nagymértékű feketekereskedelmet. Ugyancsak nagy hansgúlyt fektetnek a pálinka szállításának felügyeletére: kevesen tudják, hogy a törvények értelmében közúton mindössze személyenként egy liter pálinka szállítható.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: