2014-05-20 10:14:42• hírek • MTI

Visszavonulnak az orosz katonai egységek

Az orosz katonai egységek megkapták Szergej Sojgu védelmi miniszter parancsát arra, hogy térjenek vissza állandó állomáshelyükre az ukrán határ közeléből - közölte kedden az orosz védelmi minisztérium.

Az orosz fegyveres erők alakulatai a Rosztovi, Belgorodi és Brjanszki területeken, az előre eltervezett hadgyakorlat befejeztével elindulnak harci járműveik berakodási helyére, ahonnan vasúton folytatják útjukat támaszpontjaikra.

Jelenleg a hadgyakorlatok helyszínén a parancsnokok az útvonalakat és az elvonulás menetét pontosítják, a legénység pedig a sátrak bontásával, a felszerelés, az anyagi eszközök berakodásával, a páncélosokból és más járművekből álló menetoszlopok összeállításával foglalkozik - tájékoztattak.

Az orosz védelmi tárca a közleményben hozzátette, hogy a katonai alakulatok visszatérésüket követően állomáshelyeikhez közeli gyakorlótereken és kiképző központokban folytatják a harci felkészülést, minthogy az éves terv szerint a téli oktatás május 31-ig tart, a nyári pedig június 1-én kezdődik.

A minisztérium tájékoztatásában nem szerepelnek adatok, ezért továbbra sem világos, az intézkedés azt jelenti-e, hogy csökkenni fog az ukrán határ közelében állomásozó orosz alakulatok létszáma, amelyet a NATO mintegy 40 ezer főre becsül.

Vlagyimir Putyin orosz elnök, a hadsereg főparancsnoka hétfő reggel adott utasítást a védelmi miniszternek, hogy rendelje vissza az ukrán határral szomszédos területekről a hadsereg egységeit. Az államfő egyúttal felszólította Ukrajnát a Kreml által "büntető hadjáratnak" nevezett kelet-ukrajnai hadművelet azonnali leállítására, a csapatok visszavonására, valamint a problémák kizárólag békés úton történő rendezésére.

A NATO és az amerikai védelmi minisztérium - közép-európai idő szerint - hétfő este azt közölte, hogy még mindig nem észlelnek orosz csapatvisszavonást.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: