2013-01-14 15:02:08• hírek • MTI

Visszavonták a szabadlábra-helyezési kérelmet

Adrian Nastase visszavonta azt a rendkívüli kérelmét, amely a kétévi börtönbüntetéséről szóló, tavaly ellene hozott ítélet megsemmisítésére irányult.

A volt román miniszterelnök azután folyamodott a fellebbezésnek ehhez a módjához, miután tavaly júniusban két év börtönbüntetésre ítélték korrupció miatt. A hétfőre kitűzött tárgyaláson Nastase ügyvédei azonban visszavonták a kérelmet.
Múlt héten a jilavai büntetés-végrehajtási intézet illetékes bizottsága a volt miniszterelnök feltételes szabadlábra helyezését javasolta, mert Nastase a börtönben megfelelő magaviseletet tanúsított. A román média szerint a feltételes szabadlábra helyezés folyamatát nehezítheti, hogy Nastase nem ismerte el bűnösségét, amire a rendkívüli fellebbezése is utalt.

A bukaresti IV. kerületi bíróság első fokon február 12-én fogja tárgyalni a politikus szabadon engedésére vonatkozó javaslatot. A büntetés-végrehajtási intézet illetékes bizottsága Nastaséról megállapította, hogy nagyon jó magaviseletű volt a börtönben, folyamatosan részt vett a nevelési és pszichológiai segítségnyújtási programokban, és pozitív példa volt a többi fogoly számára, akiknek előadásokat tartott.

A feltételes szabadlábra helyezést Nastase esetében akkor javasolhatja a börtönbizottság, ha nyolc hónapot letöltött büntetéséből. Ennyi idő még nem telt ugyan el, de további 45 napot engedtek el azért, mert befejezte egyik könyvét, és két másikat írt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: