2010-09-13 18:40:02• hírek • Póti Orsolya

Visszatértek otthonukba

A Szatmárnémeti Református Gimnázium a hagyományokhoz hűen a Láncos templomban nyitotta meg az idei tanévet, mely ünnepi istentisztelettel vette kezdetét.

Az tanévnyitó a szokásokhoz híven délelőtt 10 órától közös énekléssel és  imával kezdődött, majd Csűry István, a Királyhágómelléki Református Egyházkerület püspöke hirdetett igét. "A Református Gimnázium végre hazatért otthonába; történelmi pillanat ez mindnyájunk  életében, mert újra otthon vagyunk, és jó érzés tudni, hogy a sok aggodalom és a húsz évnyi  munka után, nem vesztek el azok a dolgok, melyek örökségként maradtak.  Ezért a jövőben még erőteljesebben végezzük el feladatainkat: jobban fogunk tanulni, és tanítani." - hangzott el Csűry Sándor beszédében.

Az  ünnepi igehirdetést köszöntőbeszédek követték: Sipos Mikós esperes, Kovács Sándor esperes, Kereskényi Gábor alpolgármester, Csehi Árpád Szabolcs, a Szatmár megyei tanács elnöke és Szilágyi Éva igazgatónő köszöntötték az egybegyűlteket, és kifejezték örömüket az iránt, hogy az intézmény végleges otthonához érkezett.

 

"Húsz év vándorlás után végre hazaértünk. Küzdelmekkel teli éveket hagytunk magunk után, hiszen költözések sorozata közben új szakosztályokat, új tagozatokat, esti képzést és posztlíceális oktatást is kialakítottunk. Nehéz volt az eltelt két esztendő, de nem lesz könnyebb az elkövetkező sem, mert az új épületet még otthonossá kell tennünk. Továbbra is kívánom, hogy az iskola ősi jelmondata, az "Ora et labora", azaz "Imádkozz, és dolgozz", ne csak üres szavak maradjanak, hanem újra megteljenek a keresztyén oktatás tartalmával." - mondta el Szilágyi Éva.

A köszöntőbeszédeket Vajas Petra szavalata és a frissen kinevezett tanárok tanúbizonyság-tétele követte. A gimnázium tanári kara négy új tanárral bővült. A tanárok tanúbizonyság-tétele után, az újonnan érkezett diákok tettek fogadalmat arról, hogy betartják az egyház és az iskola szabályzatait.



"Húsz év vándorlás után végre hazaértünk..."


Képgaléria:

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: