2014-05-05 22:01:59• hírek • Kocsis Zoltán

Visszatért az egypártrendszer Szatmáron?!

Meglepő és egyesekben régi és kevéssé szép időket idéző látvány fogadta hétfő reggel Szatmárnémetiben mindazokat, akiknek volt szerencséjük nem a városban tölteniük az elmúlt hétvégét: zászlók díszítették az oszlopokat a legforgalmasabb útszakaszok mentén. Románia trikolórja mellett ott pompázik a PSD vörös lobogója többek között a Szabadság-téren, a Decebal- és a Golescu-hídon, az Árpád utcában, a Sugárúton...

Dorel Coica polgármester hétfő délelőtt hívta össze az európai parlamenti választásokra és a részleges parlamenti választásokra készülő pártok képviselőit. A megbeszélés témája a választási plakátok kihelyezésére vonatkozó szabályok ismertetése volt. Coica polgármester ismertette a PSD városi szervezetének elnökével, valamint a megbeszélésen részt vevő PDL-és, PMP-és és RMDSZ-es politikusokkal, hogy a plakátokat tilos ragasztani többek között villanyoszlopokra, fákra, kerítésekre... Ugyanakkor a PSD zászlói ellepték a várost.

„Az RMDSZ szakemberei most azt vizsgálják, tehetünk-e feljelentést a Megyei Választási Irodánál a PSD lépése ellen. Meg vagyok azonban győződve, hogy a PSD jogilag mindent előkészített. Dorel Coica városi PSD-elnök megfogalmazta és leadta a kérvényt, amit Dorel Coica polgármester alá is írt", jelentette ki a Szatmár.ro megkeresésére Magyar Lóránd, a városi tanács RMDSZ-es frakciójának elnöke. „Ez kérem szépen nem más, mint a hatalommal való durva visszaélés", véli kollégája, Maskulik Csaba is.

„Ez önkényes lépés, amely valamennyi politikai pártot megdöbbentett", fogalmozott Nagy Szabolcs, az RMDSZ jelöltje a 2-es számú képviseleti körzetben.

Miután a PNL-ben parkolópályára került, Ovidiu Silaghi megyei liberális elnök és ex-miniszter a hétvégén bejelentette: kilép a PNL-ből és belép a PSD-be. Ennek következtében a szociáldemokraták jelöltje a 2-es körzetben már nem Ciprian Ardelean lesz, hanem Silaghi! Victor Ponta miniszterelnök a hétvégén kijelentette: az USL szövetségre azért volt szükség Szatmárban, hogy hosszú évek után eltávolítsák az RMDSZ-t a döntési pozíciókból. Egy huszárvágással Ponta néhány hete feloszlatta az USL-ét, most pedig megsemmisítő csapást mért a korábbi szövetségesre is.

Az ugyanis csak a kezdet, hogy a PNL hirtelen megyei elnök és jelölt nélkül maradt. Silaghi jelölésénél ott sorjázott ugyanis mellette Adrian Stef, a megyei tanács (még) liberális elnöke, valamint Marcela Papici, Szatmárnémeti (még) liberális alpolgármestere, valamint Dorel Coica polgármester.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: