2015-12-31 10:34:06• hírek • MTI

Visszatért a Bundesligába az egykori magyar válogatott

Huszti Szabolcs a német élvonalbeli Frankfurt labdarúgócsapatához igazolt.

A korábbi 51-szeres válogatott labdarúgót az őt képviselő menedzseriroda szerdai közleménye szerint még egy évig szerződés kötötte a kínai Csangcsun Jatajhoz, az Eintracht Frankfurt azonban megvásárolta a játékjogát, és a felek - a sikeres orvosi vizsgálat után - szerdán másfél plusz egyéves megállapodást kötöttek.

"Ugyanolyan motiváltan várom ezt a kihívást, mint a legutóbbi visszatérést, és feldob a helyzet, hogy ismét nagy klubnál futballozhatok, abban a bajnokságban, ahol otthon érzem magam" - idézi a kommüniké Husztit, aki harmadszor szerződött a Bundesligába, miután korábban két időszakot is eltöltött a Hannoverben. - "Az Eintracht nemrég még az Európa-ligában szerepelt, ezúttal viszont aligha lesz nyugodt tavaszunk. Az én igazolásom is azt bizonyítja, hogy előre kell menekülnünk, az offenzív játékban akar fejlődést látni a szakmai stáb."

Hozzátette, december elejétől edzésben van, jó állapotban érzi magát, és erőt ad neki, hogy Armin Veh vezetőedző bízik benne.

A 32 éves Huszti Szabolcs korábban 2006 és 2009, majd egy Zenit Szentpétervárnál tett kitérő után 2012 és 2014 között játszott a Bundesligában a Hannoverben, amelynek színeiben 132 bajnokin lépett pályára, ezeken 36 gólt szerzett és 41 gólpasszt adott. Új csapatánál  január 3-án kell jelentkeznie a frankfurti felkészülésen, amely felméréssel rajtol, hogy aztán másnap Abu-Dzabiba utazzon a keret edzőtáborozni.

A Frankfurt 17 fordulót követően 17 ponttal a 14. helyen áll a bajnokságban.

A következő napokban-hetekben várhatóan további két magyar játékos kapcsán ejthetünk szót a német Bundesligáról. Martin Bader, a Hannover sportigazgatója szerdán elismerte, Szalai Ádám Hoffenheimből való átigazolása "már a célegyenesben van". Sajtóhírek szerint a Hamburgban szintén mellőzött Stieber Zoltán pedig közel áll ahhoz, hogy a szintén élvonalbeli Werder Bremenhez szerződjön.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: