2015-03-29 13:26:40• hírek • MTI

Dárdai: lehet, hogy egy pontrúgás dönt majd!

Szoros és kiegyenlített csatára számít vasárnap a görögök elleni Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen Dárdai Pál, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, aki szerint az is elképzelhető, hogy egy pontrúgás dönt majd az összecsapáson.

A telki edzőközpontban tartott szombati sajtótájékoztatóján a szakember elmondta: hosszú héten vannak túl, a szakmai stábbal megpróbálták úgy összeegyeztetni a tréningeket és a szabadidőt, hogy a játékosok frissek maradjanak, véleménye szerint ez sikerült is.

A tréner ezúttal is elmondta, hogy nem tudják pontosan, mire számíthatnak a görögöktől, mivel a vendégek szövetségi kapitánya, Sergio Markarián ezen az összecsapáson debütál a kispadon. Ugyanakkor azt leszögezte, hogy hatalmas meglepetést nem tudnak okozni a görögök.

"Biztosan jó mentalitású görög csapattal találkozunk majd, amelyik azért jön ide, hogy elvegye a mi három pontunkat, mert ez a miénk" - mondta Dárdai Pál, aki szerint ha a görögök hasonló fizikai és mentális állapotban lesznek, mint a házigazda magyar válogatott, akkor könnyen elképzelhető, hogy csak egy pontrúgás dönti majd el a mérkőzést.

A kezdőcsapatról megjegyezte: a fejében még van egy-két kérdőjel, ráadásul egyelőre Dzsudzsák Balázs sincs százszázalékos állapotban.

"Szerencsére nem volt egysíkú a felkészülés és nagyon várjuk már a holnapi mérkőzést, amelyen szeretnénk itthon tartani a három pontot" - jelentette ki Tőzsér Dániel, aki korábban játszott Görögországban az AEK Athén színeiben.     A középpályás üzent a szurkolóknak is, azt szeretné hogy ha a drukkerek már a bemelegítéskor megtöltenék a stadiont és olyan hangulatot varázsolnának, hogy a görögöknek "tátva maradjon a szájuk".

Sergio Markarián szerint csak taktikai elemeket gyakorolt az elmúlt pár napban a görög labdarúgó-válogatott, ennek megfelelően jól felkészült a vasárnapi selejtezőmérkőzésre.

A vendégek most debütáló uruguayi szövetségi kapitánya a Groupama Arénában tartott szombat esti sajtótájékoztatón hangsúlyozta, hogy nagyon nehéz mérkőzésre számít, mert erős ellenfélnek tartja Dárdai Pál együttesét. "Nagyon elégedett vagyok, ez a pár nap jól sikerült, jól felkészültünk, mindenki bizonyítani akar. Bízom benne, hogy vasárnap a pályán is megmutatkozik az elvégzett munka eredménye" - értékelte Markarián az ausztriai edzőtáborban töltött napokat, egyúttal kiemelte, tetszik neki a magyar csapat játéka és tiszteli Dárdai Pál együttesét.

Az uruguayi szakember kiemelte: érkezésével új időszak kezdődik a görög futballban, igyekeznek megmutatni mire képes valójában a válogatottjuk. A taktikáról nem sokat árult el, csupán annyit, hogy igyekeznek kijavítani azokat a hibákat, amelyeket az egy ponttal a csoport utolsó helyén álló görög csapat a selejtezők során eddig elkövetett.

"Fontos, hogy a védekezésünk legyen rendben, emellett játsszunk jó futballt és próbáljunk meg gólt lőni" - foglalta össze elképzelését a görögök szakvezetője, aki csapata pozíciója ellenére bízik abban, hogy a hátralévő hat mérkőzésen sikerül kiharcolniuk legalább a pótselejtezőt jelentő harmadik helyet. Tudja, hogy aki a görög válogatott kispadjára leül, az sosem kap sok időt, de bízik a tapasztalatában, ugyanis jövőre lesz 40 éve annak, hogy edzősködik, így hozzászokott ahhoz, hogy tűzoltó feladatot kell ellátnia.

Lazarosz Hrisztodulopulosz, a Verona középpályása arról beszélt, hogy nehéz hét áll mögöttük, de a görög csapat most nagyon együtt van és egyértelműen a három pontért jöttek Budapestre.

Szokratisz Papasztatopulosz, a Borussia Dortmund védője azt emelte ki, hogy Markarián nagyon jó edző, aki a taktikára helyezi a hangsúlyt, konkrét dolgokat kér játékosaitól, akik azt szeretnék a pályán minél jobban megvalósítani.

Vaszilisz Toroszidisz, az AS Roma hátvédje azt ígérte, hogy azokért a csapattársakért is küzdeni fognak, akik sérülés miatt nem lehetnek itt, sőt, vasárnap este egész Görögországért játszanak majd. Az Olaszországban légióskodó játékos szerint a csoportban azoknak a válogatottaknak van a legnagyobb esélyük a továbbjutásra, amelyek elöl állnak a tabellán, de szeretnék megnyerni mind a hat előttük álló mérkőzést és elérni a továbbjutást.


A magyar válogatott várható kezdőcsapata (az MTI szerint):
Király Gábor - Fiola Attila, Juhász Roland, Kádár Tamás, Leandro de Almeida - Tőzsér Dániel, Elek Ákos - Stieber Zoltán, Gera Zoltán, Dzsudzsák Balázs - Szalai Ádám

A görög válogatott várható összeállítása:
Oresztisz Karnezisz - Vaszilisz Toroszidisz, Kosztasz Manolasz, Szokratisz Papasztatopulosz, Kosztasz Sztafilidisz - Panajotisz Tahcidisz, Andreasz Szamarisz, Lazarosz Hrisztodulopulosz, Jannisz Fetfacidisz, Panajotisz Kone - Sztefanosz Athanasziadisz

A csoport másik két találkozóján Románia magabiztos papírforma-győzelmet remélhet a teltházas ploiesti stadionban az amatőrökből álló Feröer-szigetek ellen. Intő jel azonban számukra, hogy az ide selejtezősorozat legnagyobb szenzációját okozva a feröeriek az ősszel nyerni tudtak Athénban.

A másik meccsen a meglepetést keltően jó kezdő Észak-Írország Finnországot fogadja. Egy hazai győzelemmel a szigetországiak bizonyíthatják: nem csak kisiklott eredmény volt például a budapesti győzelmük. Ráadásul egy sikerrel továbbra is versenyben maradnak.

Észak-Írország - Finnország 19.00 DigiSport1.ro
Románia - Feröer-szigetek 19.00 TVR1, DigiSport1.ro
Magyarország - Görögország 21.45 DunaTV

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: